Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζει τα κέρδη της Lamda... και το Mediterranean Cosmos

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζει τα κέρδη της Lamda... και το Mediterranean Cosmos
Στα πλαίσια της συμφωνίας η Πυλαία A.E, θα καταβάλει εφάπαξ το ποσό των 10 εκατ. εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2018
Μέσω λογιστικών καταστάσεων δίνονται οι λεπτομέρειες της ανακοίνωσης που είχε δημοσιεύσει η Lamda Dev. για την συμφωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιοκτήτη της έκτασης  που λειτουργεί το Mediterranean Cosmos.
Όπως προκύπτει μέσω της συμφωνίας η εισηγμένη είχε κέρδη από αποτίμηση ακινήτων 28,7 εκατ. ευρώ.  
Πιο αναλυτικά, η θυγατρική εταιρεία της Lamda, Πυλαία A.E., στις 3/8/2018 υπέγραψε την συμφωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιοκτήτη της έκτασης στην οποία έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos για την παράταση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της ως άνω έκτασης για 30 επιπλέον έτη, έως το 2065.
Οι όροι της συμφωνίας είχαν ήδη συμφωνηθεί από τον Μάρτιο του 2018.
Στα πλαίσια της συμφωνίας η Πυλαία A.E, θα καταβάλει εφάπαξ το ποσό των 10 εκατ. εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2018.
Επίσης το ετήσιο μίσθωμα θα αναπροσαρμοσθεί καθ’όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Ειδικότερα για το έτος 2018 το ποσό της αναπροσαρμογής θα ανέλθει σε 850 χιλ. ευρώ περίπου.
Το ποσό που αναλογεί στο πρώτο εξάμηνο του 2018 έχει ήδη επηρεάσει τα αποτελέσματα της περιόδου, αναφέρει στη λογιστική κατάσταση η εταιρεία.
Η θετική επίπτωση της συμφωνίας στην αξία του Κέντρου που προέκυψε από την αποτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή ανήλθε στο ποσό των 28,75 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό έχει επηρεάσει επίσης τα αποτελέσματα της περιόδου από 1/1/2018 έως 30/06/2018.
Η εισηγμένη είχε συνολικά κέρδη από αποτίμηση ακινήτων 45,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 28,7 από το ακίνητο της Θεσσαλονίκης.
Έτσι αν και είχε τζίρο 38,4 εκατ. ευρώ κατάφερε να βγάλει κέρδη 25 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
Τέλος όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση Επιπρόσθετα, ο όμιλος προέβη, εντός του πρώτου εξαμήνου, σε πώληση στην εύλογη αξία του κτιρίου γραφείων Kronos Business Center στο Μαρούσι, έναντι τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ το οποίο κατείχε η κατά 100% θυγατρική της, LAMDA Estate Development S.A.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης