Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποινική δίωξη σε Λαυρεντιάδη και άλλους 11 για την υπόθεση της Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα - Μήνυση από τη ΔΕΠΑ

Ποινική δίωξη σε Λαυρεντιάδη και άλλους 11 για την υπόθεση της Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα - Μήνυση από τη ΔΕΠΑ
Αντιμέτωποι με τα κακούργηματα της απάτης από κοινού και κατ’εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για απάτη σε βάρος του Δημοσίου
Ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου .
Σημειώνεται πως για την υπόθεση αυτή έχει καταθέσει μήνυση η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του κ.Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων, καταγγέλλοντας ζημία σε βάρος της ΔΕΠΑ άνω των 115 εκατ. ευρώ.
Η μήνυση της ΔΕΠΑ είχε κατατεθεί στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 .
Στη μήνυση αυτή γινόταν λόγος για  «απάτη μαμούθ» με τη ΔΕΠΑ να καταγγέλλει ότι οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς να υπάρχει προοπτική είσπραξής του.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) ειχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.
Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης