Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο «επικίνδυνος» μέτοχος της Folli Follie και το μεγάλο ρίσκο της διοίκησης

tags :
Ο «επικίνδυνος» μέτοχος της Folli Follie και το μεγάλο ρίσκο της διοίκησης
Ο «επικίνδυνος» μέτοχος της Folli Follie
Την ώρα που το θέμα της Folli Follie βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να «εμφανιστεί» σχέδιο αναδιάρθρωσης ένας από τους πονοκεφάλους στην όποια εξέλιξη είναι το γεγονός ότι πέραν των άλλων μέτοχος της εταιρίας είναι το ελληνικό δημόσιο.
Και αυτό γιατί είναι προφανές ότι η συμμετοχή του δημοσίου σε μια εταιρία παραπέμπει σε συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν στη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
Στην περίπτωση της Folli Follie μπορεί η συμμετοχή του δημοσίου να είναι μικρή από πλευράς ποσοστού αλλά είναι σαφές πως όταν ο μέτοχος προκύψει ότι βλάπτεται, αν προκύψει, από ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας τότε ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στη Folli Follie ανέρχεται σε 0,9% και αυτό το κατέχει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας δηλαδή το Υπερταμείο.
Σημειώνεται ότι πέραν της μετοχικής σχέσης το ελληνικό δημόσιο έχει παραχωρήσει τη διαχείριση της Mαρίνας Μυτιλήνης σε κοινοπραξία του Ομίλου Folli-Follie και της Τουρκικής Setur Servis Turistik A.S (συμφερόντων Koc).
Η προβλέπει ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης για 40 χρόνια, ενώ η κοινοπραξία έχει αναλάβει την ομαλή και μακροχρόνια λειτουργία της μαρίνας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης