Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όργιο παρανομιών καταγγέλλει στην ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφος της ΕΡΤ - Τι αναφέρει;

tags :
Όργιο παρανομιών καταγγέλλει στην ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφος της ΕΡΤ - Τι αναφέρει;
Κάνει λόγο για τοποθετήσεις μη πτυχιούχων σε θέσεις που προβλέπονται πτυχιούχοι και παράνομα επιδόματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πτυχιούχους εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών
Σε απίστευτες καταγγελίες προς την ΕΣΗΕΑ προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιγράφοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα ην κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι σε προκήρυξη θέσης Προϊστάμενου Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης που είχε ως απαραίτητα τυπικά προσόντα πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και δεκαπενταετή προϋπηρεσία επιλέχθηκε πρόσωπο που δεν είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ!!!
Σε αίτημα που υπέβαλε για να λάβει αντίγραφο των πρακτικών του ΔΣ ως έχουσα έννομο συμφέρον καθώς είχε υποβάλλει αίτημα για τη θέση δεν έλαβε καμία απάντηση και προσέφυγε στα δικαστήρια.
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης όπου δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες τοποθέτησης με βάση την προκήρυξη που έχει γίνει υπάρχει σωρεία υπαλλήλων της ΕΡΤ που λαμβάνουν επίδομα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς να κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Μάλιστα αναφέρει ότι στην ΕΡΤ υπάρχει το φαινόμενο να θεωρούνται ισότιμα τα ΤΕΙ με συγκεκριμένη σχολή σκηνοθεσίας η οποία εντάσσεται στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Εφ όσον ισχύει αυτό είναι προφανές ότι προκύπτει ζήτημα καθώς η ΕΡΤ ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου τα επιδόματα καθορίζονται με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και κοινές υπουργικές αποφάσεις.
Παράλληλα η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι εναντίον της στράφηκε νεότευκτο σωματείο της ΕΡΤ το οποίο έχει την επωνυμία Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, μέλη της διοίκησης και το σωματείο σκηνοθετών της ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι η νεότευκτη Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ φέρεται να ελέγχεται από εργαζόμενους που πρόκεινται κομματικά στο ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντίδραση της ΕΣΗΕΑ δεδομένου ότι η ηγεσία της έχει αγαστές σχέσεις με την Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ και συνεχείς αντιπαραθέσεις με την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης