Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία Aldemar - HIG για την ΤΕΝ και ο ρόλος της Eurobank - Πλήρης επιβεβαίωση του ΒΝ

tags :
Συμφωνία Aldemar - HIG για την ΤΕΝ και ο ρόλος της Eurobank - Πλήρης επιβεβαίωση του ΒΝ
Τι προβλέπει η συνεργασία και πως μπορεί να λειτουργήσει ως βήμα ευρύτερης συμμαχίας στο πρότυπο Oaktree – Σάνη.
Σε συμφωνία για την είσοδο της H.I.G Capital ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ (ΤΕΝ ΑΕ) ήρθαν μετά από πολύμηνες συζητήσεις Aldemar, Μ. Παπαδόπουλος και πιστώτριες τράπεζες (Eurobank), επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του Bankingnews.gr (http://bankingnews.gr/index.php?id=349012)
Η συμφωνία προβλέπει ότι η HIG Capital θα καλύψει πλήρως αύξηση κεφαλαίου της ΤΕΝ ΑΕ με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.
Μετά την ΑΜΚ, τόσο η Aldemar, όσο και οι συνεταίροι της (Μ. Παπαδόπουλος) στην ΤΕΝ ΑΕ θα έχουν δικαίωμα να πουλήσουν την εναπομείνασα συμμετοχή τους στην HIG Capital, με την Aldemar όμως να διατηρεί το management των δύο ξενοδοχειακών μονάδων.
Σημειώνεται ότι σύμβουλος για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν η εταιρεία Storm Harbour.
Με τα κεφάλαια από την αύξηση, η εταιρεία θα προχωρήσει στην εξόφληση του δανεισμού, που έχει λάβει από τον όμιλο Aldemar (σ.σ έχουν απομείνει περίπου 10 εκατ. ευρώ), θα μειώσει τον τραπεζικό της δανεισμό και θα αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων.
Η ΤΕΝ ΑΕ ελέγχει δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Ρόδο (Amilia Mare και Paradise Village) συνολικής δυναμικότητας 1600 κλινών, τα οποία έχουν ανακαινιστεί τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ το Amilia Mare το 2015).  
Η εταιρεία πήρε βαθιά ανάσα όταν, πριν από μερικά χρόνια, εξαγόρασε με discount της τάξης του 50% δάνειο, που της είχε χορηγηθεί από αυστριακή τράπεζα, η οποία είχε περιέλθει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.   
Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η συμφωνία θα αποτελέσει έναν …αρραβώνα μεταξύ των δύο πλευρών.
Αν η συνεργασία λειτουργήσει, θα ανοίξει ο δρόμος για μια στρατηγική συμμαχία αντίστοιχη με αυτή μεταξύ Oaktree και ΣΑΝΗ ΑΕ.
Έτσι, θα δημιουργηθεί ένας δεύτερος μεγάλος πόλος στον τουρισμό, ο οποίος με όπλα την πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση (HIG Capital) και το έμπειρο management (Aldemar) θα επιχειρήσει να παίξει δυνατά στην προωθούμενη συγκέντρωση του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης