Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περισσότερα κέρδη για τη Viohalco το 2018 - Επενδύσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια

tags :
Περισσότερα κέρδη για τη Viohalco το 2018 - Επενδύσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια
Οι  παραγωγικές δυνατότητες του ομίλου διευρύνονται και η παραγωγή σε ποσοστό  85%  κατευθύνεται στις διεθνείς αγορές
Ανεβάζει τον πήχη της κερδοφορίας η διοίκηση της Viohalco για το 2018.  
Την προσδοκία  αυτή διατύπωσε κατά διάρκεια  παρουσίασης του ομίλου στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε  πιο συγκεκριμένες προβλέψεις.
Οι προσδοκίες της διοίκησης για περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου περνούν  από την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού σε επίπεδο επιτοκίου που διαμορφώθηκε στο 4,8%  για το  2017 και αναμένεται νέα υποχώρηση του επιτοκίου για την τρέχουσα  οικονομική χρήση.
Επιπλέον έχει βελτιωθεί σημαντικά το κόστος ενέργειας σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό  τα τελευταία  χρόνια Η διοίκηση ανέφερε ότι θα συνεχισθούν οι συζητήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ για περαιτέρω μείωση του κόστους ενέργειας.  
Ωστόσο το πιο ισχυρό «όπλο» του ομίλου Viohalco στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον κλάδο του αλουμινίου καθώς αυξάνεται η ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία που επιθυμεί αυτοκίνητα με λιγότερο βάρος όπως και  η είσοδος της  ηλεκτροκίνησης.
Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου κ. Στράτος Θωμαδάκης μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών είπε ότι οι θετικές προοπτικές βασίζονται στο πρόγραμμα επενδύσεων του ομίλου, επισημαίνοντας ότι «όποιος δεν επενδύει οδηγείται στην ρευστοποίηση.»
Πρόσθεσε ότι ο όμιλος Viohalco από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση μέχρι τα τέλη του 2017 έκανε επενδύσεις ύψους 1,7  δισ. ευρώ και από το 2001 έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ.  ευρώ.
Ο ίδιος διατύπωσε προσδοκίες για υψηλότερη κερδοφορία τη φετινή χρονιά  διότι οι επενδύσεις  των τελευταίων δέκα ετών αποδίδουν καρπούς.  
Ο κ. Θωμαδάκης τόνισε ότι ο όμιλος είναι  ανοικτός συμφωνίες και συνεργασίες με την αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα του αυτοκίνητου  και  διευκρίνισε ότι ο όμιλος κατέχει την 5η θέση  στην αγορά του αλουμινίου στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς  που φθάνει στα επίπεδα του 7%.
Οι παραγωγικές δυνατότητες του ομίλου διευρύνονται και η παραγωγή σε ποσοστό 85% κατευθύνεται στις διεθνείς αγορές.
Να σημειωθεί ότι κλάδος του αλουμινίου συνεισέφερε 1,2 δισ. ευρώ στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 125 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε.
Υψηλές προσδοκίες της διοίκησης εδράζονται και από τον κλάδο των σωλήνων καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν έντονη παρουσία στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική όπως και τη Μεσόγειο με τον όμιλο να καλύπτει μέρος των αναγκών τους σε σωλήνες.
Ο όμιλος  Viohalco παρουσίασε  κύκλο εργασιών 3,7 δισ. ευρώ το 2017 και διαθέτει έντονη παρουσία σε 21 αγορές.  
Η διοίκηση πέρα  από την υψηλή τεχνολογία που διαθέτει σε 8 διαφορετικές  κατηγορίες  μετάλλων  δεν αφήνει τίποτα στη τύχη τους  καθώς αξιοποιεί με τον  καλύτερο δυνατό  τρόπο  τα ακίνητα που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της.
Πέρυσι ο κύκλος εργασιών  του κλάδου  ακινήτου διαμορφώθηκε στα 9 εκατ.  ευρώ και  τα λειτουργικά  κέρδη   έφθασαν τα 6  εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αναμένει το «πράσινο φώς»  από τη  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  για τη σύσταση  ΑΕΕΑΠ  που  θα αναλάβει  την αξιοποίηση των ακινήτων  του ομίλου.
Μέχρι  την αδειοδότηση της εταιρείας, ο όμιλος  προχωρά  στην εκμετάλλευση  των ακινήτων  και  σχεδιάζει  την ανέγερση  ξενοδοχείων  και εμπορικών  κέντρων  όπως  και σημαντικές επενδύσεις  τα  επόμενα χρόνια  
Στο χαρτοφυλάκιο  της  περιλαμβάνει  το κατάστημα IKEA και το  εμπορικό κέντρο River West  στο  Αιγάλεω , ξενοδοχείο  στην  Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα, Βιομηχανικά κτίρια και γραφεία, εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο  και συγκροτήματα  γραφείων  στην  Κηφισίας  στο Χαλάνδρι  και  στη Σόφια  της  Βουλγαρίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης