Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα δημιουργεί ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

tags :
Ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα δημιουργεί ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα
Ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα δημιουργεί ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα
Την ψήφο εμπιστοσύνης του στις Συνεταιριστικές Γωνιές, μέσω των οποίων Συνεταιρισμοί ακόμη και μικροί τοπικοί παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να βρουν επαγγελματική διέξοδο, προωθώντας στην αγορά, ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, δίνει ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα», δείχνοντας έτσι και έμπρακτα την...επιθυμία του, να λειτουργήσει ως ομπρέλα, για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.
Το όλο εγχείρημα, αυτό δηλαδή της προοδευτικής εξέλιξης των υφιστάμενων καταστημάτων αυτόματων πωλητών του ΘΕΣγάλα, σε συνεταιριστικά καταστήματα/παντοπωλεία, με τη μέθοδο του franchise (σ.σ της δικαιόχρησης), μπορεί να μετρά μόλις κάποιους μήνες ζωής, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της ΘΕΣγάλα, γνωρίζει ήδη... άνθιση.
Χαρακτηριστικά τόνισαν ότι «οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για να επενδύσουν σε ένα κατάστημα ΘΕΣγάλα, έχουν ξεπεράσει τις 600 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τόσο για τα υπάρχοντα καταστήματα, όσο και για περιοχές της Αττικής που δεν έχουν σήμερα κατάστημα του πρότυπου συνεταιρισμού».
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, μέχρι σήμερα έχουν παραχωρηθεί σε συνεργάτες/franchisee 15 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και άλλα επτά ετοιμάζονται κατασκευαστικά για άμεση παραχώρηση, ενώ υπογραμμίστηκε ότι «στη Λάρισα λειτουργεί ήδη ένα κατάστημα Συνεταιριστική Γωνιά».
Υπογραμμίζεται ότι το νέο επιχειρηματικό πλάνο του ΘΕΣγάλα, αφορά μεν στην προώθηση του εμπορικού του σήματος, μέσω συνεργασιών με τη μέθοδο franchise, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται και η διαδικασία επέκτασης του δικτύου του στην Αθήνα, όπου στο άμεσο μέλλον θα λειτουργήσουν επιπλέον 30 καταστήματα.
Όπως διευκρινίστηκε, η μέση τιμή πώλησης για τη Θεσσαλονίκη, «στην οποία έχουν μείνει διαθέσιμα λίγα ακόμη καταστήματα», είναι στις 95.000 ευρώ, ενώ για την Αθήνα, κυμαίνεται περίπου στις 120.000 ευρώ.
«Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις πωλήσεις του καταστήματος, το σημείο εγκατάστασης και το μέγεθος του καταστήματος», υπογραμμίστηκε.

«Το θες σπίτι σου...το έχεις» και στην Αθήνα

Ταυτόχρονα με τη μετατροπή των καταστημάτων της Αθήνας σε Συνεταιριστικές γωνιές, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ξεκίνησε την υπηρεσία διανομής κατ’οίκον «Το θες σπίτι σου», σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας όπου όλα τα προϊόντα των Συνεταιριστικών Γωνιών με ένα τηλέφωνο στο 18140 ή στο σταθερό 211 18 20 856, ή με ένα κλικ στο νέο ΘΕΣγάλα eshop, θα παραδίδονται αυθημερόν.
Οπως τονίστηκε από στελέχη του συνεταιρισμού, με την απόκτηση του καταστήματος μέσω franchise, οι νέοι συνεργάτες αποκτούν και το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής (μέσω της υπηρεσίας ‘Το θες σπίτι σου’) για την περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα.
Τονίζεται ότι η υπηρεσία διανομής κατ’ οίκον λειτουργεί ήδη αρκετούς μήνες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη με επιτυχία, καθώς καθημερινά αρκετοί καταναλωτές αξιοποιούν την υπηρεσία για να έχουν αυθημερόν στο σπίτι τους προϊόντα πρώτης ανάγκης. Για τις δύο αυτές πόλεις υπάρχουν πλέον και σταθερά τηλέφωνα παραγγελιών - Θεσσαλονίκη 2311820626 και Λάρισα 2410 554658 Επίσης, όπως τονίστηκε από στελέχη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι και λίγο πριν τις εορτές του Πάσχα, «μηνιαίως γίνονταν καθημερινά σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, 3.600 παραγγελίες».

Ολοένα και πιο.... πλούσια τα «ΘΕΣγάλα συν»

Στα νέα καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν” φιλοξενούνται μέχρι στιγμής 130 κωδικοί και αφορούν σε προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, αλλαντικά, όσπρια, ρύζι, άλευρα, παραδοσιακά ζυμαρικά, σαλάτες - αλοιφές, ελαιόλαδο, μαρμελάδες - σάλτσες, προϊόντα αρτοποιείου, πίτες χειροποίητες και νηστίσιμα προϊόντα, ενώ το κωδικολόγιο διευρύνεται συνεχώς, με στόχο έως το Σεπτέμβριο να υπάρχουν στις Συνεταιριστικές Γωνιές τουλάχιστον 160 κωδικοί προϊόντων.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές στα «ΘΕΣγάλα συν», τα οποία πλαισιώνουν τα υφιστάμενα σημεία πώλησης των αυτόματων πωλητών με τη δημιουργία παντοπωλείων από όπου θα μπορεί κανείς να προμηθεύεται Ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών και άλλων Συνεταιρισμών, «αυτές είναι τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και με την σφραγίδα εγγύησης ποιότητας του ΘΕΣγάλα”, όπως υπογραμμίστηκε.
Υπογραμμίζεται ότι τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα στα καταστήματα, θα διατίθενται αποκλειστικά από τον Συνεταιρισμό, ο οποίος παράλληλα επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.

Αξιοποίηση του αναγνωρισμένου δικτύου ΘΕΣγάλα: Ευκαιρία επένδυσης

Με 63 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, το δίκτυο του ΘΕΣγάλα ολοένα και μεγεθύνεται, με τους αρμόδιους να έχουν ως κύριο μέλημά τους τις αξίες, αλλά και την καινοτομία που εισήγαγε ο Συνεταιρισμός το 2013, «για να φτάσει σε διάστημα πέντε χρόνων να μετατρέψει τις "Γαλακτοκομικές Γωνιές" 24ωρης λειτουργίας, σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης διευρυμένου κωδικολογίου τα "ΘΕΣγάλα συν"».
Με αναγνωρισμένο το δίκτυο του ΘΕΣγάλα, οι νέοι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν μια σημαντική ευκαιρία επένδυσης, καθώς το μοντέλο franchise ικανοποιεί τα εξής:
-την παραχώρηση επιχείρησης που βρίσκεται σε λειτουργία με σήμα αναγνωρισμένο και επιλεγμένο από το τοπικό καταναλωτικό κοινό.
-την εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα και την ύπαρξη ενεργού πελατολογίου, τα οποία οφείλονται στην προϋπάρχουσα λειτουργία του καταστήματος ΘΕΣγάλα με τη μορφή των Αυτόματων Πωλητών.
-τη δημιουργία νέου καταστήματος σε περιοχή που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κατάστημα ΘΕΣγάλα, με εξασφάλιση της αποκλειστικότητας για τον Δήμο.
-την διαφοροποιημένη και ασφαλή διαδικασία διανομής και διάθεσης προϊόντος και εξυπηρέτησης καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
-τις κεντροποιημένες διαδικασίες ελέγχου και συντονισμού της λειτουργίας των καταστημάτων και λογιστικής παρακολούθησης αυτών για την εξασφάλιση της ενιαίας πολιτικής και την αποφυγή παρεκκλίσεων σε όλο το δίκτυο franchise.
-το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής (μέσω της υπηρεσίας "Το θες σπίτι σου") για την περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται το επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου Συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.
Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαθέτει μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής των μελών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης