Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε ο φάκελος της ΑΕΕΑΠ της Κλουκίνας - Λάππας - Τεχνικά θέματα καθυστερούν την εισαγωγή

Ολοκληρώθηκε ο φάκελος της ΑΕΕΑΠ της Κλουκίνας - Λάππας - Τεχνικά θέματα καθυστερούν την εισαγωγή
Η διοίκηση εξετάζει τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου ακινήτων καθώς θεωρεί χαμηλές τις τρέχουσες αξίες
Αξία ακινήτων άνω των 50 εκατ. ευρώ θα διαθέτει η ΑΕΕΑΠ της Κλουκίνας – Λάππας και κοντά στην εκτίμηση των 60 εκατ. ευρώ που είχε αναφέρει το Bankingnews.gr σε παλαιότερο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος αλλά τεχνικά θέματα που έχουν να κάνουν με τους κανόνες που διέπουν τις εταιρείες επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία, καθυστερούν την διαδικασία εισαγωγής της εταιρείας στο ΧΑ.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, τα τεχνικά αυτά ζητήματα δεν πρόκειται να αναβάλουν την εισαγωγή και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να λυθούν.
Η αποτίμηση των ακινήτων ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ και σημειώνεται από τις ίδιες πηγές πως ο έλεγχος που γίνεται από τους αρμόδιους είναι αρκετά πιο αυστηρός από τους συνήθεις ελέγχους αποτίμησης, κάτι που σημαίνει πως η αξία ίσως είναι λίγο μεγαλύτερη.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία διαθέτει ακίνητο στην Ερμού το οποίο είναι νοικιασμένο στην Zara και η αξία του βάσει των δημοσιευμένων λογιστικών καταστάσεων είναι στα 27 εκατ. ευρώ.
Έχει εμβαδόν 1.438 τ.μ., ενώ επιπλέον η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια και δεύτερου ακινήτου στην Ερμού που έχει στεγασμένο δικό της κατάστημα Mothercare καθώς και κτήριο γραφείων στην οδό Παστέρ στους Αμπελόκηπους.
Ακόμα, μεταξύ των σημαντικότερων ακινήτων και εκτάσεων που διαθέτει, έχει εκτάσεις στα Οινόφυτα (14,4 στρέμματα και 4,5 στρέμματα) και συγκρότημα αποθηκών επιφάνειας 9.000 τ.μ. στον Ταύρο.
Η Κλουκίνας-Λάππας στο ταμπλό του ΧΑ έχει αποτίμηση 32 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η καθαρή θέση ήταν στα 54,3 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με p/bv 0,59 φορές, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 25,5 εκατ. ευρώ.
Από αυτές τραπεζικές ήταν τα 14 εκατ. ευρώ ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 3,1 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 14 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 612 χιλ. ευρώ.
Η διοίκηση φέρεται να εξετάζει την απόκτηση κι άλλων ακινήτων καθώς θεωρεί πως οι τιμές είναι χαμηλές, ενώ η καλή διάρθρωση του ισολογισμού δίνει δυνατότητες αύξησης του δανεισμού.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης