Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δρομέας: Συνεχίζει την ανάπτυξη εκτός συνόρων – Νέες συμβάσεις 23 εκατ. ευρώ

Δρομέας: Συνεχίζει την ανάπτυξη εκτός συνόρων – Νέες συμβάσεις 23 εκατ. ευρώ
Κατορθώνει να κλείνει συμβάσεις με κορυφαίους οργανισμούς όπως η Κομισιόν ή η ΕΤΕπ
Ο Δρομέας έχει καταφέρει στα 39 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά -παρά την κρίση- να βρίσκει διεξόδους ανάπτυξης εκτός συνόρων, υπογράφοντας μεγάλες συμβάσεις με ξένους σημόσιους Οργανισμούς και φορείς.
Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γερμανικός Στρατός και πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Πρωταρχικός στόχος της βιομηχανίας επίπλων γραφείου «Δρομέας» είναι η δημιουργία, μέσω συνεργασιών, ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων στην Κεντρική Ευρώπη, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στις εξαγωγές και μάλιστα στις αγορές με απαιτήσεις για έπιπλα υψηλής ποιότητας και design.
Χτες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επικράτησε του διεθνούς διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια επίπλων γραφείου από τη Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Στρατού συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ειδικά έπιπλα που ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της Ε.Ε. τα οποία παράγονται εξολοκλήρου από την εταιρεία στις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ Σερρών.
Στς αρχές του 2018 η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή νέας σύμβασης που αφορά στην προμήθεια 40.000 ηλεκτρικών γραφείων, από τη Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Στρατού, συνολικής αξίας 14 εκατ. ευρώ.
Η αξιολόγηση έγινε με βάση την ποιοτική και λειτουργική αρτιότητα, την αντοχή, την αισθητική των ειδών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη διεθνείς πιστοποιήσεις των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και των τελικών προϊόντων.
Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί σε 4 χρόνια (10.000 τεμ./έτος) και αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών γραφείων που έχει δοθεί από γερμανικό φορέα.
Επίσης προσφάτως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υπόγραψε μαζί της σύμβαση προμήθειας κοντά στα 6 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία διαθέτει δίκτυο επώνυμων καταστημάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στο εξωτερικό αναπτύσσει το δίκτυό της σε επτα χώρες συνολικά, αντιπροσωπεύοντας και εξάγοντας τα προϊόντα της.
Διαθέτει εκθεσιακό χώρο και κέντρο logistics στις Βρυξέλλες για την εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών της στην κεντρική Ευρώπη, καθώς επίσης και ιδιόκτητο εκθεσιακό χώρο και κέντρο διανομής στη Σόφια της Βουλγαρίας και στα Τίρανα Αλβανίας για την εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών των Βαλκανικών χωρών.
Η παραγωγή του «Δρομέα» είναι καθετοποιημένη με πέντε ανεξάρτητες εξειδικευμένες μονάδες παραγωγής εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών σε ενιαίο οικόπεδο 115.000 τ.μ.
Το 1979 ξεκίνησε το πρώτο εργοστάσιο του «Δρομέα» στη ΒΙ.ΠΕ Σερρών και σήμερα απασχολεί 200 εργαζόμενους.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης