Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ellinaiir του Ομίλου Mouzenidis θα φέρει ένα εκατ. Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα το 2018

Η Ellinaiir του Ομίλου Mouzenidis θα φέρει ένα εκατ. Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα το 2018
Ο πρόεδρος του ομίλου, Μπ. Μουζενίδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος
O Μπόρις Μουζενίδης (φωτό), ποντιακής καταγωγής από τη Γεωργία, είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε έναν καθετοποιημένο τουριστικό όμιλο με την επωνυμία MOUZENIDIS TRVL στις αρχές τoυ 1995 και σήμερα ο όμιλος διαθέτει 5 εταιρείες που εμπορεύονται 18 brand names στον τουριστικό τομέα,  απασχολεί συνολικά 3000 εργαζόμενους και  ο τζίρος του «αγγίζει» τα 100 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος διαθέτει κεντρικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, γραφεία δικτύου σε 18 χώρες, 14 στην Ελλάδα και 50 στην  υπόλοιπη Ευρώπη.  
Ο Όμιλος MOUZENIDIS TRVL, παρουσίασε την αεροπορική εταιρεία Ellinair και τα επιτεύγματά της από το 2013 μέχρι σήμερα  αλλά και τις προοπτικές της  τα επόμενα χρόνια.
Το παρόν στην παρουσίαση έδωσε και ο πρόεδρος του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου και τόνισε ότι ο στόχος είναι η αεροπορική εταιρεία να προσθέτει δύο αεροσκάφη κάθε χρόνο για να  είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς.
Η βασική δομή του Ομίλου στηρίζεται στις τουριστικές υπηρεσίες και είναι ο βασικός πυλώνας μεταφοράς  ουριστών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προς την Ελλάδα, που να σημειωθεί κατευθύνονται κυρίως στη Χαλκιδική.
Ο γενικός διευθυντής της Ellinair κ. Γιώργος Μασμανίδης ανακοίνωσε ότι φέτος οι Ρώσοι τουρίστες που θα  επισκεφθούν την Ελλάδα θα «αγγίξουν» το 1.000.000  σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με τις αφίξεις του 2017. Για το πρώτο τρίμηνο του 2018 στις κρατήσεις καταγράφεται θετικό κλίμα.
Ανέφερε ότι τον Ιανουάριο οι κρατήσεις ήταν αυξημένες έως 35% σε σχέση με πέρυσι αλλά τους δύο τελευταίους μήνες υπήρχε κάμψη στις κρατήσεις με αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο  να κλείνει με άνοδο 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2017.
Η Ellinair του ομίλου MOUZENID εντάσσει φέτος επτά νέα δρομολόγια τα οποία έχουν στο επίκεντρο τουριστικές  περιοχές της Ελλάδος με τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Πιο συγκεκριμένα εισέρχεται το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη σε Χανιά με επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.
Ακόμη εντάσσεται η Κέρκυρα με την πόλη Βορονέζ της Ρωσίας, Κέρκυρα – Νίζνι- Νόβγκοροντ (Ρωσία), Κέρκυρα – Κρασνοντάρ ( Ρωσία) – Κέρκυρα.  
Τα Χανιά θα αποκτήσουν απευθείας πτήση με τη Μόσχα  Χανιά-  Μόσχα – Χανιά, Ηράκλειο – Κλουζ - Ναπόκα (Ρουμανία) – Ηράκλειο και Ηράκλειο - Πόζναν (Πολωνία) -  Ηράκλειο.
Η εταιρεία σχεδιάζει και δρομολόγια από τη Στουτγκάρδη, το Μόναχο και το Βερολίνο προς το Ηράκλειο.
Η Ellinair για το 2018 έχει προγραμματίσει 8.500 πτήσεις και θα διαθέσει 1.355.082 θέσεις και αναμένει να μεταφέρει 1.061.029 επιβάτες.
Οι θέσεις είναι αυξημένες κατά 32% σε σχέση με το 2017 και επιβατική κίνηση αναμένεται να ενισχυθεί κατά 34%.  
Η πληρότητα  των αεροσκαφών φθάνει στο 78,3%.
Να σημειωθεί  ότι 2014 η αεροπορική  εταιρεία πραγματοποίησε 1.618  πτήσεις και μετέφερε 144.992 επιβάτες.
Η Ellinair ενέταξε στον στόλο της δύο ακόμη αεροσκάφη και ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 10. Περιλαμβάνει 3 Airbus 319, 5 Airbus 320 και 2 Boeing 737-300 με την προοπτική η εταιρεία να διαθέτει μόνο Airbus στο στόλο της το 2019.
Ο όμιλος MOUZENIDIS TRVL διαθέτει 8 ξενοδοχεία και πρόσφατα απέκτησε ένα ακόμη στο Ρέθυμνο.  
Πάντως ο γενικός  διευθυντής κ. Γιώργος  Μασμανίδης δήλωσε ότι τον προβληματίζουν τα γεωπολιτικά θέματα. Τόνισε ότι η Ellinair αύξησε τη συχνότητα των πτήσεων σε 30 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό προς  όφελος του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών  κοινωνιών.
Τα αεροσκάφη  θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα  θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr      

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης