Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Πλατφόρμα» επενδύσεων 400 εκατ. δημιουργεί στην Ελλάδα η Mubadala του Αμπού Ντάμπι

tags :
«Πλατφόρμα» επενδύσεων 400 εκατ. δημιουργεί στην Ελλάδα η Mubadala του Αμπού Ντάμπι
Η συμφωνία προβλέπει ότι το ΤΑΝΕΟ και η Mubadala θα συνεισφέρουν από 200 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στην οικονομία της Ελλάδας
«Πλατφόρμα» επενδύσεων ύψους 400 εκατ. δημιουργεί στην Ελλάδα η Mubadala Investment Company του Αμπού Ντάμπι, μετά από συμφωνία που υπέγραψε με το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).
Η συμφωνία προβλέπει ότι το ΤΑΝΕΟ και η Mubadala θα συνεισφέρουν από 200 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στην οικονομία της Ελλάδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Mubadala.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα είναι ο δεύτερος βασικός μέτοχος στον όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας «Ανδρομέδα».
Η Mubadala Investment Company, το fund του Αμπού Ντάμπι διαθέτει 127 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, με τον CEO της εταιρείας, Khaldoon Mubarak, να δηλώνει ότι «η ελληνική οικονομία έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της τα τελευταία χρόνια και πολλοί τομείς υποδεικνύουν ισχυρή ανάπτυξη».
Όπως δήλωσε ο Khaldoon Mubarak, «ως παγκόσμιος μακροπρόθεσμος στρατηγικός επενδυτής η εστίαση της Mubadala είναι για την εύρεση ευκαιριών σε διάφορες αγορές που προσφέρουν ελκυστικές επενδυτικές προοπτικές και ευκαιρίες να δημιουργήσουν ισχυρές και σταθερές αποδόσεις».
Το ΤΑΝΕΟ συστάθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο το 2000, ενώ έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρίας και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Πλέον συν-χρηματοδοτείται από την ελληνική κυβέρνηση και θεσμικούς επενδυτές, ενώ έχει έμμεσες επενδύσεις σε περίπου 50 εταιρείες με περισσότερα από 10 fund επιχειρηματικών κεφαλαίων.
«Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ισχυρές διπλωματικές σχέσεις εδώ και πολλές δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια αύξηση του εμπορίου και των διμερών επενδυτικών συμφωνιών μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
«Η υπογραφή του Μνημονίου αυτού αποτελεί το πρώτο βήμα για την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ Mubadala και ΤΑΝΕΟ, και τη δημιουργία μιας επενδυτικής πλατφόρμας που να μπορεί να διευκολύνει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης