Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ράλι εσόδων 23% από τον Κωτσόβολο στις γιορτές - Οδεύει προς ετήσιο τζίρο 450 εκατ. ευρώ

Ράλι εσόδων 23% από τον Κωτσόβολο στις γιορτές -  Οδεύει προς ετήσιο τζίρο 450 εκατ. ευρώ
Χωρίς να υπολογίζεται το έσοδο από το άνοιγμα νέων καταστημάτων η αύξηση του κύκλου εργασιών διαμορφώνεται στα επίπεδα του 7%
Με ρυθμό 23% έτρεξαν οι πωλήσεις της Κωτσόβολος από τις αρχές Νοεμβρίου του 2017 έως και τα Φώτα του 2018 όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μητρικής εταιρίας Dixons Carphone.
Μάλιστα η αύξηση αυτή αφορά like for like μεγέθη δηλαδή συγκρινόμενα με τα καταστήματα που λειτουργούσαν πέρυσι.
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία αφορούν συγκεκριμένο και επιλεγμένο από τον ίδιο τον όμιλο η δυναμική είναι εμφανής καθώς συγκρίνονται με την αντίστοιχη ακριβώς περίοδο της προηγούμενης χρήσης και προδιαθέτουν για κύκλο εργασιών τουλάχιστον 450 εκ ευρώ στη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξάμηνο της χρήσης Απρίλιος 2017-Μάρτιος 2018 (δηλαδή μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2017) οι πωλήσεις της Κωτσόβολος αυξήθηκαν σε λίρες Αγγλίας κατά 14% στα 191 εκ Ευρώ (128 εκ ευρώ περίπου σε τρέχουσες ισοτιμίες) και όρους ευρώ κατά 9%.  
Χωρίς να υπολογίζεται το έσοδο από το άνοιγμα νέων καταστημάτων η αύξηση του κύκλου εργασιών διαμορφώνεται στα επίπεδα του 7%.
Επισημαίνεται ότι και στα δύο πρώτα τρίμηνα οι ρυθμοί ανόδου των εσόδων της Κωτσόβολος ήταν ίδιοι ενώ στην περίοδο των εορτών παρατηρείται εκρηκτική αύξηση. Στη χρήση 2016/2017 η Κωτσόβολος είχε κλείσει με έσοδα της τάξεως των 408 εκ ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα  38 εκατ. ευρώ.
Η Κωτσόβολος σήμερα διαθέτει 96 καταστήματα στο δίκτυό της, από τα οποία  τα 26 είναι με τη μέθοδο franchise. Από το 2016 έχει προχωρήσει στο άνοιγμα 6 νέων καταστημάτων ανά την Ελλάδα, (Περιστέρι, Ελευσίνα, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Θεσσαλονίκη και Άρτα) ενώ έχει πραγματοποιήσει 37 ανακαινίσεις και 13 μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε καλύτερες κτηριακές υποδομές και περιοχές που θεωρεί κομβικής σημασίας.
Ωστόσο σημαντικότατο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου και σε ένα βαθμό τα καταστήματα λειτουργούν ως εκθεσιακοί χώροι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης