Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι μπερδεμένες συναλλαγές και τα δάνεια που αναχρηματοδοτήθηκαν στον όμιλο Χαλκόρ

tags :
Οι μπερδεμένες συναλλαγές και τα δάνεια που αναχρηματοδοτήθηκαν στον όμιλο Χαλκόρ
Η ενδοομιλική εξαγορά με ανοικτό υπόλοιπο, τα ερωτήματα και τα ομολογιακά
Πριν από λίγες ημέρες η Χαλκόρ ανακοίνωσε, την επέκταση της λήξης  υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου αξίας 162,5 εκ. ευρώ  με μερική αποπληρωμή 35,0 εκ. ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό του δανείου αξίας 127,5 εκ. ευρώ επεκτάθηκε σε διάρκεια πέντε ετών, με δυνατότητα διετούς παράτασης.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την υπογραφή κοινοπρακτικού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους Ευρώ 198.972.270 από την Απορροφώμενη «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ όπως ανέφερε ποσό Ευρώ 98.972.270 θα κατευθυνθεί στην αναχρηματοδότηση δύο υφιστάμενων ομολογιακών δανείων της Απορροφώμενης και το υπόλοιπο για να καλύψει λοιπές ανάγκες.
Το δάνειο είναι επίσης διάρκειας πέντε ετών, με δυνατότητα διετούς παράτασης.
Όλα αυτά ίσως να μην είχαν σημασία αν λίγο πριν από τη συγχώνευση και ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί η έναρξη της διαδικασίας δεν είχε πραγματοποιηθεί συναλλαγή μεταξύ απορροφώσας και απορροφώμενης.
Συγκεκριμένα  στις 5 Μαίου η Χαλκόρ είχε ανακοινώσει ότι θα πουλήσει στην ΕΛΒΑΛ το 88.88% που κατέχει στη Sofia Med έναντι 101,2 εκ Ευρώ και πως 15 εκ Ευρώ θα καταβάλλονταν έως την 31/07 ενώ το υπόλοιπο τίμημα έως την 31/12. 
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι ακριβώς συνέβη με τη συγκεκριμένη υποχρέωση και αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δανείων που αναχρηματοδοτήθηκαν με τη συγκεκριμένη συναλλαγή.
Άραγε το ζήτημα έχει ελεγχθεί από τις εποπτικές αρχές;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης