Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 18 Δεκεμβρίου 2017 οι οικονομικές προσφορές για την Cyta Hellas - Σιγήν ιχθύος για Forthnet

tags :
Στις 18 Δεκεμβρίου 2017 οι οικονομικές προσφορές για την Cyta Hellas - Σιγήν ιχθύος για Forthnet
Για την απόκτηση της Cyta Hellas έχουν ενδιαφερθεί, η Vodafone, η Wind αλλά καιι η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT)
Στις 18 Δεκeμεβρίου θα κληθούν οι υποψήφιοι επενδυτές να υποβάλλουν την οικονομική τους προσφορά για την Cyta Hellas μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών και νομικών δεδομένων της εταιρείας (data room).
Ήδη για την απόκτηση της Cyta Hellas έχουν ενδιαφερθεί, η Vodafone, η Wind αλλά καιι η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ.
Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δύναται να προτείνουν είτε την πλήρη ή μερική εξαγορά της Cyta, ή τη συγχώνευση που σημαίνει ανταλλαγή μετοχών με αποτίμηση της αξίας και των δύο πλευρών.
Την ίδια στιγμή ιγήν ιχθύος επικρατεί από το μέτωπο της πώλησης της Forthnet, αναφορικά με το ποιοι υπέβαλλαν μη δεσμευτική προσφορά.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι στην διαδικασία δεν συμμετείχε η PCCW Global (παρά το αρχικό της ενδιαφέρον), η οποία ωστόσο παραμένει ενεργή στη διαδικασία πώλησης της Cyta Ελλάδος.
Από την άλλη πλευρά κάποιοι κάνουν λόγο ότι πιο θερμό για τη Forthnet εμφανίζεται το αμερικάνικο επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management.
Άγνωστο τέλος παραμένει το τι θα γίνει με Vodafone και Wind οι οποίες συμμετέχουν στη διαδικασία και για τις δύο εταιρείες (Forthnet και Cyta Hellas).
Τη διαδικασία για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών έχει αναλάβει η Nomura International, η οποία και αναμένεται να ενημερώσει τους υποψηφίους για την ημερομηνία κατά την οποία θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει κλείσει το θέμα της πώλησης του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, που ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Η Forthnet με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2016, παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαι ύψους 118,9 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ.
Παρά την ενίσχυση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (54,8 εκατ. ευρώ +7,8%) εμφάνισε ζημιές 23,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης