Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βόμβα Paradise... στον Αστέρα Βουλιαγμένης με AGC JJermyn Street και Saddam Hussein

Βόμβα Paradise... στον Αστέρα Βουλιαγμένης με AGC JJermyn Street και Saddam Hussein
Για σχέσεις με το καθεστώς του Sadam Hussein και χρηματοδότηση τρομοκρατίας ελέγχεται ο ισχυρός μέτοχος της AGC Partners
Σοβαρή εξέλιξη στην επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης σηματοδοτεί η αποκάλυψη ότι η leader εταιρία του κοινοπρακτικού σχήματος που έχει αποκτήσει το ιστορικό ξενοδοχείο, βρίσκεται υπό έρευνα στις ΗΠΑ, για σχέσεις με το καθεστώς του Saddam Hussein στο Ιράκ... μέσω των στοιχείων που προκύπτουν από τα Paradise Papers.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποκτήθηκε από την AGC Jermyn Street Real Estate Fund, που το διαχειρίζεται η AGC JJermyn Street.
Η AGC Jermyn Street συνδέεται με την AGC Equity Partners, ενώ συνολικά στο σχήμα φέρονται να μετέχουν τα Sovereign Funds του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι, δύο οικογένειες βαθύπλουτων Λιβανέζων, μια οικογένεια επίσης βαθύπλουτων Σαουδαράβων, καθώς και ο Τουρκικός όμιλος Dogus του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου Ferit Sahenk.
Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη, δεδομένου ότι κατά την ανάθεση της ανακαίνισης-ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης, ανακοινώθηκε πως η επιλογή της εταιρίας που θα κάνει την ανακαίνιση από την AGC Equity Partners.
Η τελευταία συνδέεται μετοχικά με την Crescent Petroleum, μια μεγάλη ιδιωτική πετρελαϊκή εταιρεία για την οποία υπήρχαν από το 1993 υπόνοιες, ότι αποτελούσε εργαλείο για τις δραστηριότητες του Sadam Hussein.
Παρά το γεγονός ότι 1993 το γεγονός είχε πάρει δημοσιότητα ουδείς έδωσε συνέχεια.
Ούτε και η περίφημη δικηγορική εταιρία Appleby στις Βερμούδες.
Η Crescent Petroleum, η οποία ανήκει στον Abdul Hameed Dhia Jafar, ήταν πελάτης της Appleby από το 1984.
Για σχεδόν 20 χρόνια, η σχέση της Appleby με την Crescent προχώρησε ομαλά, σύμφωνα με τα αρχεία της δικηγορικής εταιρείας.
Μόνο όταν η Crescent Petroleum ζήτησε νομική βοήθεια από την Appleby για την αναδιάρθρωση της εταιρείας το 2013, η επιχείρηση φαίνεται να παρατηρεί για πρώτη φορά το ιστορικό της - συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο αδελφός του ήταν επικεφαλής του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράκ υπό τον Sadam Hussein.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης