Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα δάνεια της Euromedica - Oι διαφορετικές προσδοκίες και το ενδιαφέρον Paulson

tags :
Τα δάνεια της Euromedica - Oι διαφορετικές προσδοκίες και το ενδιαφέρον Paulson
Οι δώδεκα μνηστήρες, η πολιτική των τραπεζών και η σφήνα CVC
Τα δάνεια της Euromedica βγήκαν στο σφυρί από τις τράπεζες και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε προκαταρκτικό στάδιο από δώδεκα επενδυτικά χαρτοφυλάκια έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις προσδοκίες των τραπεζών, αλλά όχι όλων. 
Από τη μια πλευρά η πλειοψηφία θεωρεί ότι τα δάνεια θα πουληθούν με τίμημα πάνω από τις προβλέψεις που ήδη έχουν διενεργηθεί και από την άλλη οι προσδοκίες είναι πολύ μικρότερες.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν οι προσφορές δεν ικανοποιήσουν καθώς τουλάχιστον μια τράπεζα είναι αποφασισμένη να πουλήσει όποια κι αν είναι η καλύτερη πρόταση.
Και αυτό γιατί η εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια αναδιάρθρωσης της εταιρίας χωρίς την πώληση δανείων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι το fund CVC το οποίο έχει ήδη αποκτήσει το Metropolitan και επίσης έχει έλθει σε κατ' αρχήν συμφωνία για την  εξαγορά του Iaso General από τον όμιλο ΙΑΣΩ.
Επιπλέον κατά τις ίδιες πληροφορίες ενδιαφερόμενο να αγοράσει τα δάνεια είναι fund το οποίο ανήκει στον όμιλο John Paulson ο οποίος ως γνωστόν έχει σημαντικές μετοχικές θέσεις στις Τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank.  Δεδομένου ότι η Πειραιώς έχει μεγάλη έκθεση στον όμιλο Euromedica και η παρουσία Paulson στην τράπεζα είναι ιδιαίτερα ισχυρή η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Αλλά αυτό μένει να κριθεί από τις προσφορές και την τελική επιλογή του αγοραστή των δανείων της Euromedica.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης