Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το colpo grosso του Φώτη Μπόμπολα και η νέα έκδοση της εφημερίδας Έθνος

Το colpo grosso του Φώτη Μπόμπολα και η νέα έκδοση της εφημερίδας Έθνος
Με την κλοπή των κόπων των εργαζόμενων  ο Φώτης  Μπόμπολας προσπαθεί να παραμένει στα εκδοτικά πράγματα της χώρας  μπαίνοντας από την πίσω πόρτα
Με πρωτοσέλιδο τίτλο Επιστροφή "κρεμάστηκε" στα περίπτερα η εφημερίδα Έθνος το περασμένο Σάββατο 16/9 μετά από απουσία τριών μηνών,  με νέο ιδιοκτήτη τον Ιβάν Σαββίδη και την εταιρεία Dimera Εκδοτική.
Η νέα εκδοτική προσπάθεια  ...χρηματοδοτείται στην  ουσία από τους απλήρωτους εργαζομένους του Έθνους καθώς το πρώην αφεντικό τους, ο κ. Φώτης  Μπόμπολας, δεν τους κατέβαλε τις αποζημιώσεις και οδήγησε σε χρεοκοπία την εταιρεία Πήγασος που διαχειρίζονταν τον ιστορικό τίτλο Έθνος.
Το κόστος των αποζημιώσεων και των απλήρωτων εργαζομένων για τον κ. Φώτη Μπόμπολα υπολογίζονταν περίπου σε 7 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα όμως δεν δόθηκαν και πιθανόν να  χρησιμοποιούνται σήμερα για την έκδοση της εφημερίδας Έθνος.
Με την κλοπή των κόπων των εργαζόμενων ο Φώτης Μπόμπολας προσπαθεί να παραμένει στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μπαίνοντας από την πίσω πόρτα.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του πρώην Έθνους της Πήγασος έχασαν από το colpo grosso του Φώτη Μπόμπολα από 30.000 έως 40.000  ευρώ ο κάθε ένας που αντιστοιχούν στις αποζημιώσεις και στην απλήρωτη  εργασία των τελευταίων πέντε μηνών.
Με τα "ματωμένα" λεφτά της Πήγασος χρηματοδοτείται η νέα εκδοτική προσπάθεια του Φώτη Μπόμπολα μέσα από την εταιρεία Dimera Εκδοτική Α.Ε. του  Ιβάν Σαββίδη.
Ωστόσο ο αρχικός στόχος του Φώτη Μπόμπολα ήταν να ρίξει "κανόνι" στις τράπεζες καθώς τα δάνεια έφθαναν στα 160 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν αδύνατο να  αποπληρωθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία  και γενικότερα  στον κλάδο των  εκδόσεων.
Οι επιχειρηματικές κινήσεις του Φώτη Μπόμπολα αξίζουν το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής ανηθικότητας αφού έπιασε στον ύπνο το τραπεζικό σύστημα και τους εργαζόμενους οι οποίοι με τη  δουλειά τους, έκαναν την οικογένεια  Μπόμπολα παράγοντα της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. 
Ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας,  όμως δεν επιθυμεί να απέχει όπως όλα δείχνουν από τις επιχειρήσεις του Τύπου αλλά δεν θέλει να πληρώνει και να τηρεί τους κανόνες της επιχειρηματικότητας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι από το βήμα της ΔΕΘ ότι θα είναι αμείλικτος κατά των επιχειρηματιών που πτώχευσαν τις εταιρείες τους ενώ ο πακτωλός των χρημάτων τους βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς να πει ονόματα επιχειρηματιών. 
Πάντως ο Φώτης Μπόμπολας  για καλό  και για κακό έχει μια εφημερίδα στα ...χέρια  του και πιθανόν θα είναι σε θέση να ζητήσει μια ...χάρη  από το φίλο του τον κ. Δήμητρη Μάρη να δώσει κι αυτός  με τη σειρά του  μία  ...βοήθεια  στον Κυριάκο Μητσοτάκη  όταν τη χρειασθεί ενώ είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειασθεί να κόψει τιμολόγιο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.  

 Πώς συνδέεται ο Φώτης Μπόμπολας με τη νέα έκδοση

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης συνομιλούσε με τον κ. Φώτη  Μπόμπολα πριν ο δεύτερος ρίξει το μεγάλο "κανόνι" στις τράπεζες και στους εργαζόμενους. 
Στη  συνέχεια ο Ιβάν  Σαββίδης απέκτησε τους τίτλους των εφημερίδων Έθνος, Έθνος της Κυριακής και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία.
Το κόστος ανήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ για την εταιρεία Dimera  ενώ οι τίτλοι ήταν απαλλαγμένοι από τα χρέη του παρελθόντος.
Στη συνέχεια ο νέος ιδιοκτήτης του Έθνους αναζήτησε τον επιτυχημένο συνεργάτη του Φώτη Μπόμπολα, κ. Δημήτρη Μάρη, που διαχειρίζεται την εταιρεία  24Media AE.
Ο κρίκος  που συνδέει απόλυτα  το Φώτη Μπόμπολα με τη νέα έκδοση είναι και το γεγονός ότι ο κ. Δημήτρης Μάρης συνεργάζεται με τη σύζυγο του Φώτη Μπόμπολα στην εταιρεία " Στοίχημαν"  με  έδρα τη Μάλτα.
Επίσης η νέα εφημερίδα Έθνος εκτυπώνεται στην εταιρεία ΙΡΙΣ του κ. Φώτη  Μπόμπολα.
Οι εργαζόμενοι της εκτυπωτικής εταιρείας είναι απλήρωτοι  για περισσότερους από 8 μήνες και προκύπτει το ερώτημα πως η νέα  διοίκηση  της εφημερίδας προτίμησε την εταιρεία ΙΡΙΣ  για να τυπώσει το φύλο, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να μη τυπωθεί το επόμενο διάστημα αν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι;
Το νέο εκδοτικό του εγχείρημα "κάλυψης - απόκρυψης" έχει ένα  σημαντικό πλεονέκτημα καθώς δεν χρωστάει σε καμία τράπεζα  και σε κανένα.
Πρόκειται για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα με αιχμή του δόρατος τους αναγνώστες που καλούνται για δεύτερη φορά να πάρουν στα  ...χέρια τους το Έθνος.  

Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης