Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα της Fourlis - Βελτίωση αναμένουν οι αναλυτές

tags :
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα της Fourlis - Βελτίωση αναμένουν οι αναλυτές
Στο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ενισχυθούν αλλά το εξάμηνο θα είναι ζημιογόνο λόγω της πορεία των κερδών το πρώτο τρίμηνο της χρήσης
Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Fourlis ενώ αύριο έχει προγραμματίσει η διοίκηση τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Καλά αναμένονται τα αποτελέσματα αλλά όχι συναρπαστικά με τις ζημιές να μειώνονται στο εξάμηνο.
Σύμφωνα με τη Eurobank, οι αναλυτές της αναμένουν ένα ικανοποιητικό τρίμηνο, αν και δεν θα είναι πολύ συναρπαστικό, με κάπως βελτιωμένους ρυθμούς εκτέλεσης σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, αναμένουν τα έσοδα του ΙΚΕΑ να είναι σταθερά σε ετήσια βάση, καθώς η χαμηλή μονοψήφια πτώση στην Ελλάδα αντισταθμίζεται από διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στη Βουλγαρία και υγιή ανάπτυξη (μονοψήφιο) στην Κύπρο.
 Όσον αφορά την Intersport, αναμένει η Eurobank βελτιωμένες επιδόσεις με αύξηση πωλήσεων κατά 5% σε σχέση με -1,2% το πρώτο τρίμηνο.
Συνολικά, οι αναλυτές προβλέπουν ενοποιημένες πωλήσεις 103 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1,6% σε ετήσια βάση από -3,1% το πρώτο τρίμηνο.
Στο μέτωπο κερδοφορίας, ο θετικός συνδυασμός και οι ενεργητικές πωλήσεις πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα μικτά περιθώρια κέρδους.
Προβλέπουν μία αύξηση 40bps (+ 120bps στο Q1).
Μοντελοποιώντας μια μικρή ρευστοποίηση στην opex, κυρίως λόγω των προκαταρκτικών εξόδων της Intersport, αναμένουμε το EBITDA του ομίλου να ανέρθει σε 8,5 εκατ. ευρώ, λίγο κάτω από τα επίπεδα του περασμένου έτους.
Τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και οι απώλειες από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πρέπει να βοηθήσουν τον Fourlis να δημοσιεύσει καθαρό κέρδος ύψους  1,5 εκατ. σε σύγκριση με ζημιά 0,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σύμφωνα με τη Euroxx στο εξάμηνο αναμένεται να εμφανίσει πωλήσεις 191,7 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 1,1%, EBITDA 10,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 8,5% και ζημιές 1,9 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ.
Τέλος η Beta περιμένει πωλήσεις 191,7 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 0,9% στο εξάμηνο, EBITDA 11,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 7,3% και ζημιές 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ στο τρίμηνο περιμένει κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ από 605 χιλ. ευρώ.

 Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης