Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τριγμοί από τις επιταγές και τις… διευκολύνσεις του Πρακτορείου Ευρώπη στα Μέσα Ενημέρωσης

Τριγμοί από τις επιταγές και τις… διευκολύνσεις του Πρακτορείου Ευρώπη στα Μέσα Ενημέρωσης
Οι ακάλυπτες επιταγές, τα υπονοούμενα για επιταγές διευκόλυνσης και ο κίνδυνος ντόμινο με εφημερίδες και περιοδικά
Συνθήκες πανικού έχει προκαλέσει στην αγορά των ΜΜΕ η κατάρρευση του Πρακτορείου Ευρώπη το οποίο πλέον δεν έχει πελατολόγιο προς διανομή ενώ την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδοτικές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί με επιταγές του πρακτορείου χωρίς αντίκρισμα στα χέρια τους οι οποίες μπορεί και να ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο που θα παρασύρει εφημερίδες και περιοδικά που διανέμονταν μέσω του πρακτορείου.
Οι επιταγές αυτές έχουν δοθεί σε τρίτους με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί το απόλυτο αλαλούμ με τις εκδοτικές επιχειρήσεις να επιχειρούν να τις αντικαταστήσουν ή σε κάποιες περιπτώσεις να περιμένουν το… μοιραίο καθώς δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τις επιταγές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιταγές που έχουν δοθεί από το πρακτορείο δεν αντικρίζονται στο σύνολό τους με τιμολόγια.
Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε παροχή των λεγόμενων επιταγών διευκόλυνσης και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί θα έλθει να προστεθεί σε ένα ακόμα πάζλ σκανδαλωδών πρακτικών που ακολουθούνται στις συναλλαγές ορισμένων εκ των Μέσων ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι οι επιταγές «διευκόλυνσης» ουσιαστικά συνιστούν άτυπο δανεισμό και η ταυτοποίησή τους από τις φορολογικές αρχές εγείρει και ζητήματα αστικών και ποινικών ευθυνών.
Επισημαίνεται ότι στο Πρακτορείο υπήρξαν αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ μετά την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Νίκου Παπαδόπουλου ενώ είχε αποφασιστεί και αύξηση κεφαλαίου η οποία προφανώς δεν καλύφθηκε δεδομένου ότι ο βασικός μέτοχος η Πήγασος οδεύει και τυπικά προς την πτώχευση.
Μάλιστα στις 17 Αυγούστου συνεκλήθη για την 8η Σεπτεμβρίου τακτική Γενική Συνέλευση για να επικυρώσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2016 οι οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί και να επικυρώσει τις αλλαγές στο ΔΣ της εταιρίας.
Η ουσία είναι ότι πλέον η εταιρία δεν έχει δραστηριότητα και η τελευταία πράξη της διοίκησής της ήταν η αποστολή εξωδίκου προς τον όμιλο των Αττικών Εκδόσεων μετά την απόφαση του τελευταίου να διακόψει τη συνεργασία με το Πρακτορείο.
Στο εξώδικο μάλιστα αφού η διοίκηση του Πρακτορείου επιτείθεται κατά των Αττικών Εκδόσεων κάνοντας λόγο για αντισυμβατική συμπεριφορά ισχυρίζεται ότι ουδέν οφείλει προσθέτοντας ότι «Αντιθέτως σας υπενθυμίζουμε τις διευκολύνσεις προς τον Όμιλο των εταιρειών σας, που σας είναι γνωστές, αλλά τις αποκρύπτετε» και πως «Με την από 8/8/2017 εξώδική σας μας καλείτε να σας καταβάλουμε το ποσό των 600.000€(!) και με την από 9/8/2017 εξώδική σας, μας καλείτε να σας αποδώσουμε και μάλιστα άμεσα ποσό 970.000 ευρώ (!), ενώ αναφέρεστε και σε "μελλοντική υπεξαίρεση"(!)»..
Το ερώτημα βεβαίως είναι τι είδους διευκολύνσεις εννοούν ότι γίνονταν οι διοικούντες την Ευρώπη και αν επρόκειτο για την πρακτική των προκαταβολών με μετρητά ή με επιταγές αν και εφ όσον ισχύουν τα λεγόμενά τους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης