Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Σύντομα, έτοιμοι για την πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Σύντομα, έτοιμοι για την πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ χαρακτήρισε δύσκολο το εγχείρημα
Η ΔΕΗ θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό, για να προχωρήσει στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς, είπε στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist πραγματοποιείται στην Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.
Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτήρισε «δύσκολο» το εγχείρημα μετά και την κατάρρευση του ορυχείου στο Αμύνταιο, ωστόσο τόνισε, ότι το γεγονός αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό, ούτε θα επηρεάσει την διαδικασία.
«Η ΔΕΗ θα εκπλήξει και πάλι» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους υποψήφιους αγοραστές «να δείξουν ενδιαφέρον για να μην μείνουν εκτός νυμφώνος», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη υποστήριξε, ότι η ΔΕΗ κάνει πλέον στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τομέας που όπως παραδέχθηκε, η επιχείρηση έχει μείνει πίσω.
Όπως είπε, ήδη η επιχείρηση επεξεργάζεται business plan για την ανάπτυξη ΑΕΠ τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.
Επίσης ανέφερε, ότι η ΔΕΗ έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις, την συμμόρφωση στις απαιτήσεις των δανειστών και την ανταπόκριση στις νέες συνθήκες.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης