Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θα μείνει στο ταμπλό του ΧΑ η Νίκας – Δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς η Givenrise Investments

Θα μείνει στο ταμπλό του ΧΑ η Νίκας – Δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς η Givenrise Investments
Ο νέος βασικός μέτοχος αν και μετά την αύξηση κεφαλαίου ελέγχει το 89,74% δεν θα αφαιρέσει τη μετοχή από το ταμπλό αν ξεπεράσει το 90%
Αν και όπως ήταν υποχρεωμένη από τη νομοθεσία, η Givenrise Investments προχώρησε σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Νίκας, ωστόσο επιθυμεί να μείνει στο ταμπλό του ΧΑ η εισηγμένη.
Ο νέος βασικός μέτοχος μετά την αύξηση κεφαλαίου ελέγχει το 89,74% του συνόλου των μετοχών επομένως απομένει μόλις ένα μικρό ποσοστό 0,26% προκειμένου να ενεργοποιηθεί το άρθρο 28 του σχετικού νόμου και να έχει την υποχρέωση εντός τριών μηνών μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης να αποκτήσει όσες μετοχές του προσφερθούν στην τιμή του προσφερόμενου τιμήματος.
Όμως όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της υποβολής της δημόσιας πρότασης «ο προτείνων αναγνωρίζει ότι η διατήρηση της διαπραγμάτευσης των μετοχών στο ΧΑ είναι ουσιώδης για την εταιρεία, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τους μετόχους της, συμπεριλαμβανομένων και του προτείνοντος, και ως εκ τούτου δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου ούτε θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης».
Σημειώνεται πως η δημόσια πρόταση γίνεται στην τιμή των 0,364 ευρώ ανά μετοχή και ο τίτλος έκλεισε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στα 0,3130 ευρώ και χθες (Δευτέρα 12 Ιουνίου) με όγκο μόλις 2 τεμάχια έκλεισε στα 0,3310 ευρώ με άνοδο 6,43%.
Οι αγοραστές ζητούσαν στην τιμή κλεισίματος 45 χιλ. τεμάχια.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα την αύξηση κεφαλαίου και ενισχύθηκε με κεφάλαια ύψους 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης η εταιρεία έδωσε το ακίνητο στον Άγιο Στέφανο στις τράπεζες και διαγράφησαν δάνεια 17 εκατ. ευρώ.
Με την ολοκλήρωση θα έχει δάνεια ύψους 22 εκατ. ευρώ.
Με βάση τα αποτελέσματα χρήσης η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 51,6 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων ήταν στα 86,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές 67,5 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις είχαν υποχωρήσει στα 43,6 εκατ. ευρώ και οι ζημιές προ φόρων στα 7,5 εκατ. ευρώ αλλά λόγω του θετικού κατά 5 εκατ. ευρώ φόρου εισοδήματος οι μετά φόρων ζημιές ήταν στα 1,9 εκατ. ευρώ.
Μετά την αναδιάρθρωση και την αύξηση κεφαλαίου ο ισολογισμός θα βελτιωθεί χωρίς να είναι γνωστά τα ακριβή νούμερα.
Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης