Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους από τη ΔΕΗ, μέσω ΑΔΜΗΕ

Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους από τη ΔΕΗ, μέσω ΑΔΜΗΕ
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ορίστηκε η Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή (6 Ιουνίου 2017) συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του, ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Δ.Ε.Η., με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €4,60 σε €2,48 και την επιστροφή σε είδος στους μετόχους της, των μετοχών της νεοσύστατης εταιρίας ΑΔΜΗΕ, κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ (αναλογία 1:1).
Μετά την ως άνω μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 575.360.000 Ευρώ, διαιρούμενο σε 232.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,48 Ευρώ η κάθε μία.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ορίστηκε η Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.
Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.
Από την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος (15 Ιουνίου 2017) θα παύσει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΔΕΗ.
Η ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της με τη νέα ονομαστική αξία θα ταυτίζεται με την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αυτή θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, μετά την έγκριση εισαγωγής τους από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΕΗ τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής της θα είναι ελεύθερα.
Επιπλέον, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών της Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX), αναφορικά με την επικείμενη Εταιρική Πράξη της ΔΕΗ «Μείωσης Μετοχικού Κεφαλαίου και Επιστροφή εις είδος μετοχών, στη νεοσύστατη εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΕΝ.ΣΥΜ», ενέκρινε:
- Τη διαγραφή των παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. μετά το πέρας της συνεδρίασης της 9/6/2017, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού ΧΑ, και
- Την παύση συναλλαγών δανεισμού και αναγκαστική άσκηση θέσεων των προϊόντων «Μηχανισμού Δανεισμού Τίτλων» επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. την 8/6/2017, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.13 του Κανονισμού ΧΑ.
Οι λεπτομέρειες χειρισμού παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης