Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γκάφα της κυβέρνησης με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ; Δεν έχει αναδρομική ισχύ

tags :
Γκάφα της κυβέρνησης με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ; Δεν έχει αναδρομική ισχύ
Εν τω μεταξύ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος κατέθεσε την τροπολογία, έσπευσε να αποποιηθεί την ευθύνη
Για γκάφα ολκής αναφορικά με την τροπολογία για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ κάνει λόγο ο νομικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας.
Η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεων της την ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα, μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, καθώς ενσωματώθηκε ως αρθρο 22 στο νομό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.
Εν τω μεταξύ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος κατέθεσε την τροπολογία, έσπευσε να αποποιηθεί την ευθύνη. 
«Μου έδωσαν την τροπολογία και την κατέθεσα» δήλωσε ο Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4.
«Είναι μία τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Έλεγχου του Κυβερνητικού Έργου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τροπολογία, το bankingnews.gr ανέφερε στις 2 Μαϊου:

Με οκτώ χρόνια καθυστέρηση έληξε η εκκρεμότητα των φορολογικών παραβάσεων της ΣΕΚΑΠ ενώ να σημειωθεί η μεταβίβαση του 84,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ έγινε τον Ιούλιο του 2013 στην εταιρεία Donskoy Tabak η οποία ανήκει στον όμιλο Argokom του Ιβάν Σαββίδη.
Το ποσό για την απόκτηση της εταιρείας ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ.

Ποιοί ήθελαν να κρατούν ως όμηρο την εταιρεία και τον Ιβαν Σαββίδη

Η έκθεση του ορκωτού λογιστή στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2015 αποκαλύπτει την αλήθεια.
Συγκεκριμένα αναφέρεται εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 6.27 των χρηματοοικονομικών καταστάσεων στην οποία γίνεται αναφορά το γεγονός ότι η σχετική Καταλογιστική Πράξη του Τελωνείου Ξάνθης στη χρήση του 2016 , καταλογίστηκαν σε βάρος της εταιρείας, πρόσθετοι φόροι και πολλαπλά τέλη ποσού 38,23 εκατ. ευρώ ως αστικά συνυπεύθυνη για τελωνειακές παραβάσεις του Ν. 2960/2001 που αφορούν εξαγωγές που έλαβαν χώρα το έτος 2009.
Στην εν λόγω σημείωση αναφέρονται και οι λόγοι βάσει των οποίων δεν έχει σχηματιστεί οποιαδήποτε πρόβλεψη στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις σε σχέση με αυτή την υπόθεση.
Οι επισημάνσεις του ορκωτή λογιστή αποδεικνύουν ότι η νομοθεσία καταπατήθηκε από τη προηγούμενη διοίκηση και κυρίως πριν η εταιρεία περάσει στα χέρια του Ιβαν Σαββίδη.

Η ΣΕΚΑΠ σε αριθμούς

Η εταιρεία έχει τον αποκλειστικό διανομέα με έδρα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει και υποκατάστημα της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.
Η δυναμική παραγωγής των τσιγάρων φθάνει τα 8 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως.
Το μερίδιο της αγοράς – 4% (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χρήσης του 2015).
Τα βασικά σήματα – GR, BF, Cooper.
Συνολικά έχει πληρώσει στο δημόσιο το ποσό των 89 εκ. ευρώ σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρους και διάφορα τέλη για τη χρήση του 2015. Την τελευταία διετία (2013 έως 2015) έχει πληρώσει στο δημόσιο συνολικά 309 εκτ. ευρώ.
Ο καθαρός κύκλος εργασιών του 2015 ανήλθε σε 22,4 εκατ. ευρώ και συγκριτικά με το 2014 είναι αυξημένο κατά 5.5%.Το EBITDA είναι 4,1 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 58% σε σχέση με το 2014.
Τα τελευταία 10 χρόνια ο δείκτης αυτός δεν έχει ξεπεράσει το 8%, ενώ σήμερα είναι 18,3%.
Από το 2013 έως το 2015 το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 25 εκ. ευρώ. Όλες οι υποχρεώσεις απέναντι από τις τράπεζες, προμηθευτές και αγρότες της ΣΕΚΕ έχουν εκπληρωθεί.
Η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη της επιχείρησης ανήλθε στα 35 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης και της επένδυσης του νέου εξοπλισμού το οποίο κόστισε περίπου 4,2 εκ. ευρώ.
Έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός για την συσκευασία των τσιγάρων σε κασετίνες SENATOR, εκσυγχρονίστηκε η γραμμή παραγωγής καπνού σε σακουλάκια – ITM SAK, η οποία επιτρέπει να δουλεύουμε με συσκευασίες με διαφορετικό βάρος.
Σε συνεργασία με την εταιρία GD, που έχει τον κυρίαρχο ρόλο παραγωγής εξοπλισμού σε διεθνές επίπεδο, υλοποιήθηκε εκσυγχρονισμός γραμμής συσκευασίας μεγάλων πακέτων (23-25 τεμ. τσιγάρων) GR και COOPER – GD121 – X2.Παράλληλα έχουν υλοποιηθεί έργα εγκατάστασης καινούριας γραμμής SLIM.
Η διετία 2014-2016 αποτελεί μια σημαντική περίοδο για τον τομέα του marketing μέσα από την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου των σημάτων της ΣΕΚΑΠ με βασικές αλλαγές στο design των σημαντικών σημάτων: GR INTERNATIONAL, BF και COOPER.Ταυτόχρονα έλαβε μέρος λανσάρισμα σημάτων μητρικής εταιρίας Donskoy Tabak: SENATOR σε πολυτελή μεταλλική κασετίνα και KISS σε format SLIM.Μια από τις βασικές κατευθύνσεις της δραστηριότης της εταιρείας είναι η ανάπτυξη των εξαγωγών.
Συνολικός όγκος πωλήσεων των εξαγωγών για χρήση του 2015 ανήλθε στα 809.335.325 τεμ. τσιγάρα ή το μερίδιο στο συνολικό όγκο πωλήσεων του κύκλου εργασίας είναι 59,5%.
Με την άδεια της μητρικής μας εταιρείας η ΣΕΚΑΠ παράγει και στέλνει στην Ρωσία τσιγάρα όπως Aroma Rich, Continent, Nasha Marka, Donskoy Tabak, επίσης και το δικό μας σήμα το COOPER.
Για πρώτη φόρα τα ελληνικά τσιγάρα βρίσκονται στις αγορές του Τουρκμενιστάν, Πορτογαλίας, Κόσσοβο, Λιβύης, Κορέας, Ουκρανίας. Αναπτύξαμε καινούρια σήματα της ΣΕΚΑΠ για εξαγωγές: ARISTA, SEKAP PREMIUM GOLD,αλλά και καινούρια είδη οικογενειών COOPER και BROOKS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης