Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι μετοχές που ξεχωρίζουν το 2017 – Ποιες έχουν καταγράψει ράλι και ποιες δικαιολογούν την άνοδο

Οι μετοχές που ξεχωρίζουν το 2017 – Ποιες έχουν καταγράψει ράλι και ποιες δικαιολογούν την άνοδο
Στο ίδιο διάστημα ο γενικός δείκτης καταγράφει σχεδόν μηδενική μεταβολή – Βελτιωμένες οι συναλλαγές για αρκετές μετοχές
Δυνατό ξεκίνημα έχουν πραγματοποιήσει στο πρώτο τρίμηνο αρκετές εισηγμένες και παρά το γεγονός ότι το ΧΑ βαλτώνει λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, για κάποιες μετοχές η πορεία στο διάστημα αυτό είναι εξαιρετική.
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως οι όγκοι συναλλαγών δεν είναι σημαντικοί για κάποιες μετοχές, αλλά με μέσες ημερήσιες συναλλαγές στο ΧΑ της τάξης των 40 εκατ. ευρώ ακόμα και το γεγονός ότι κάποιες μετοχές κάνουν πράξη είναι ένας μικρός άθλος.
Ζητούμενο στην πορεία αυτή είναι να στηρίζεται με βάση τα θεμελιώδη η άνοδος και να μην αποδειχθεί προσωρινή και δούμε στη συνέχεια επιστροφή στα παλιά επίπεδα με μηδενικούς όγκους.
Κοιτώντας κάποιος την κατάταξη των μετοχών θα δει τη Minerva να είναι στην πρώτη θέση με άνοδο που προσεγγίζει το 700%.
Η εισηγμένη άξιζε στο ταμπλό μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και σήμερα λίγα εκατομμύρια τα οποία με βάση τα θεμελιώδη τα αξίζει αν και επιχειρηματικά λόγω της κρίσης αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα.
Στη συνέχεια η μετοχή της Σφακιανάκης ξεχωρίζει με άνοδο 180% και αποτίμηση λίγων εκατομμυρίων αλλά ο ισολογισμός δείχνει αρνητική καθαρή θέση και υποχρεώσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η Ιντερτέκ έχει κάνει ένα καλό σερί και έχει διπλασιάσει την αποτίμησή της με τον όγκο συναλλαγών να έχει σκαμπανεβάσματα.
Άνοδο 65% η οποία δικαιολογείται από τα θεμελιώδη καταγράφει η Κλουκίνας-Λάππας και στο ταμπλό έχουν εξαφανιστεί οι πωλητές.
Στα 0,27 ευρώ υπήρχαν πωλήσεις οι οποίες απορροφήθηκαν σχετικά εύκολα και σήμερα ο τίτλος κοιτάζει προς τα 0,50 ευρώ.
Τις πωλήσεις ενός εκ των insiders απορρόφησαν οι επενδυτές και στην Ολυμπιακή Τεχνική με αποτέλεσμα ο τίτλος να καταγράφει άνοδο 60% από την αρχή του έτους και η αξία του συγκροτήματος να είναι σημαντικά υψηλότερα της αποτίμησης της μετοχής στο ταμπλό.
Η συμφωνία της Fraport με την Intracom Κατασκευές έδωσε 50% άνοδο στη μετοχή με το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου να έχει καταγραφθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Το Υγεία ενισχύεται σχεδόν 50% με τον κλάδο να βρίσκεται σε μια εγρήγορση και τους επενδυτές να περιμένουν εξελίξεις.
Καλή άνοδο έχει καταγράψει η Viohalco (+45%), η Cenergy (35%), το Ιατρικό Αθηνών (+33%) και η Κυριακίδης με 32% που σύντομα θα εγκαταλείψει το ΧΑ, αφού η ομάδα των βασικών μετόχων πέτυχε να συγκεντρώσει άνω του 90% στη βελτιωμένη δημόσια πρόταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Καλή είναι και η απόδοση της Ελτράκ και της Άνεμος στο ταμπλό, ενώ το προνόμιο της Τιτάν κλείνει την ψαλίδα με τον κοινό τίτλος καθώς ενισχύεται κατά 27%.
Χαλκόρ, Ελβέ Ενδυμάτων, Ιντρακόμ, Μύλοι Λούλη, Autohellas, Καράτζη και Νηρέας σημειώνουν καλή άνοδο, λίγο μεγαλύτερη του 20% και μέχρι 27%.
Αξίζει να τονιστεί πως ο γενικός δείκτης στο ίδιο διάστημα, ήτοι στο πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφει σχεδόν μηδενική μεταβολή.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης