Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έτοιμη να λάβει ριζοσπαστικές αποφάσεις η Alpha Trust λόγω υπερβολικής φορολογίας – Μείωση κερδών το 2016

tags :
Έτοιμη να λάβει ριζοσπαστικές αποφάσεις η Alpha Trust λόγω υπερβολικής φορολογίας – Μείωση κερδών το 2016
Το Ενεργητικού των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων του κλάδου, εμφάνισε μείωση 11,29% το 2016 ενώ της Alpha Trust ενισχύθηκε κατά 18,93 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 11,32%
Ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που κατέγραψε για το σύνολο του 2016 εμφανίζεται η διοίκηση της Alpha Trust.
Η μείωση των κερδών σε μία δύσκολη χρονιά είναι επίτευγμα ειδικά αν συγκριθεί με την πορεία του κλάδου, σημειώνει η διοίκηση κάνοντας ειδική αναφορά στη βαριά φορολογία.
Η διοίκηση σημειώνει με έμφαση πως είναι έτοιμη να λάβει ακόμα και ριζοσπαστικές αποφάσεις.
Πιο αναλυτικά αναφέρει πως το 2016 υπήρξε μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τον κλάδο στην Ελλάδα.
Πέραν των συνεχιζόμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, προστέθηκε η υπερβολική αύξηση στην φορολογία των συλλογικών επενδύσεων και η μείωση της εγχώριας αποταμίευσης εξακολούθησε για έβδομη συνεχή χρονιά.
Παρά τις δυσκολίες η εταιρεία επέτυχε ακόμη μια θετική χρήση εμφανίζοντας καθαρά κέρδη 195 χιλ. ευρώ από 438 χιλ. ευρώ.
Αυτό το θετικό αποτέλεσμα, αν και μικρό, αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν συγκριθούν οι επιδόσεις με την υπόλοιπη αγορά, τονίζεται από την εταιρεία.
Συγκεκριμένα, το 2016 η Alpha Trust αύξησε πάνω από 10% τα κεφάλαια υπό διαχείριση σε χαρτοφυλάκια πελατών και Α/Κ, ενώ αντίστοιχα το σύνολο των Ελληνικών Εταιρειών Διαχείρισης Α/Κ κατέγραφε διψήφιες απώλειες.
Για το 2017 εκτιμά ότι θα είναι μια ακόμη απαιτητική χρονιά.
Διεθνώς αναμένονται σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ.
Οι ΗΠΑ θα ξεδιπλώσουν σταδιακά τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η νέα διακυβέρνηση και οι αγορές αναμένεται να αντιδράσουν ανάλογα, πιθανώς έντονα.
«Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζει, μία εταιρεία σαν την Alpha Trust που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο προσωπικό της, είναι η αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων σε βαθμό που ακόμη και εάν πλήττεται η κερδοφορία οι ικανοί εργαζόμενοι δεν αποκομίζουν αρκετό εισόδημα για μία αξιοπρεπή διαβίωση. Φυσικά, η διοίκηση μεριμνά και αναζητεί λύσεις, χωρίς να αποκλείει και ριζοσπαστικές αποφάσεις», τονίζεται με νόημα.
Η διαχείριση κεφαλαίων, ως κλάδος, ο επαγγελματισμός και η επιστημονική επάρκεια που απαιτούνται, δεν έχουν τύχει της προσοχής της πολιτείας, με τα θλιβερά αποτελέσματα που βλέπουμε τόσο στα δημοσιονομικά της χώρας όσο και στα αδιέξοδα του ασφαλιστικού συστήματος, καταλήγει η εταιρεία.
Στη χρονιά που πέρασε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, αν και προσέγγισε τα χαμηλά επίπεδα του 1989, ανακάμπτοντας στη συνέχεια έκλεισε στις 30/12/2016 στις 643,64 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο, που από την αρχή του έτους έφτασε το 1,95%.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το σύνολο του Ενεργητικού των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α/Κ) του κλάδου, για το παρελθόν έτος εμφάνισε μείωση που έφθασε τα 817,34 εκατ. ευρώ (-11,29%) σε σχέση με εκείνο του τέλους της προηγούμενης χρήσης.
Στην Alpha Trust, η αξία του Ενεργητικού των υπό διαχείριση Α/Κ ενισχύθηκε κατά 18,93 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 11,32%, ενώ το ισοζύγιο εισροών– εκροών είχε επίσης θετική επίδραση κατά 12,37 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης