Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα 28/2 μετά το κλείσιμο το 6μηνο της Jumbo – Αύξηση καθαρών κερδών αναμένουν οι αναλυτές

tags :
Σήμερα 28/2 μετά το κλείσιμο το 6μηνο της Jumbo – Αύξηση καθαρών κερδών αναμένουν οι αναλυτές
Με οριακό discount σε όρους p/e έναντι των ομοειδών ευρωπαϊκών εταιρειών διαπραγματεύεται η μετοχή περιορίζοντας το περιθώριο ανόδου τονίζουν οι αναλυτές
Αύξηση κερδών περιμένουν οι αναλυτές για το εξάμηνο του 2016 της Jumbo που δημοσιεύεται σήμερα 28/2/2017 μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει τις πωλήσεις της για το εξάμηνο και οι αναλυτές έχουν προσαρμόσει τις εκτιμήσεις τους.
Τα κέρδη αναμένεται να είναι ικανοποιητικά αλλά το ελληνικό πρόβλημα κάνει τους επενδυτές πιο σκεπτικούς.
Η IBG περιμένει πωλήσεις στο εξάμηνο αυξημένες κατά 8% στα 402 εκατ. ευρώ, EBITDA 114 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 8% και καθαρά κέρδη 77,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7%.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως περιμένει ικανοποιητικά αποτελέσματα, αν και οι επενδυτές έχουν γίνει σκεπτικοί λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον όμιλο αυξάνοντας το κόστος των εμπορευμάτων στα επόμενα τρίμηνα.
Η μετοχή διαπραγματεύεται οριακά φθηνότερα έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο ανόδου.
Η Euroxx σημειώνει πως η αύξηση μεριδίων στις ξένες αγορές ενισχύει τα έσοδα και τα κόστη είναι μαξιλάρι για τη στήριξη της κερδοφορίας.
Οι αναλυτές περιμένουν πωλήσεις 402 εκατ. ευρώ οι οποίες είχαν άλλωστε ήδη ανακοινωθεί από τη διοίκηση, EBITDA 112 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6% και καθαρά κέρδη 76 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 5%.
Οι αναλυτές της Beta περιμένουν καθαρά κέρδη 77,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,7% και της Eurobank 75,2 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης