Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την Trastor ετοιμάζει η Wert Red Sarl

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την Trastor ετοιμάζει η Wert Red Sarl
Οι προθέσεις της Wert και η στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το δικαίωμα επαναγοράς της Pasal
Σε υποχρεωτική δημόσια για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης Trastor προχωρά τις αμέσως επόμενες ημέρες, και πάντως το αργότερο έως την 13η Φεβρουαρίου, η Wert Red Sàrl, της οποίας το ποσοστό αυξήθηκε σε 54,3%.
Η υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης προκύπτει από την υπέρβαση του ορίου του 50%, καθώς και από την υπέρβαση του ποσοστού που κατέχει η εταιρία, του ποσοστού που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πλέον ελέγχει το 39,4128% του συνόλου των μετοχών λόγω της μη άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης που της αναλογούσαν, κατά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς επιπλέον απέκτησε το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς από τη Wert Red S.a.r.l. μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,0297% των μετοχών, το οποίο (δικαίωμα προαίρεσης) μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε μέχρι την 23/01/2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Wert εμφανιζόταν απρόθυμη στην υποβολή δημόσιας πρότασης.
Ωστόσο, η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς ξεκαθάρισε στο μέτοχο της Trastor ότι εφόσον υπερβεί τα προβλεπόμενα ποσοστά υποχρεούται σε υποβολή δημόσιας πρότασης.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Προσφερόμενο Τίμημα πρέπει να είναι τουλάχιστον: (α) η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας, κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη Δημόσια Πρόταση, και
(β) η ανώτατη τιμή στην οποία ο Προτείνων ή/ και οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή τυχόν άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας, κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη Δημόσια Πρόταση.
Σημειώνεται ότι η Wert εισήλθε στην Trastor τον περασμένο Ιούνιο καταβάλλοντας 0,78 Ευρώ ανά μετοχή, ενώ στην ίδια τιμή έγινε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με παραίτηση της Τράπεζας Πειραιώς από τα δικαιώματα προτίμησης.
Η τιμή στην οποία έκλεισε χθες ο τίτλος της Trastor στο Χρηματιστήριο ήταν 0,78 Ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2015 η Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε το 37,08% της Trastor ΑΕΕΑΠ που είχε στην κατοχή της η Pasal έναντι 1,40 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα η Pasal απέκτησε τριετές δικαίωμα επαναγοράς για το ήμισυ (1/2) των 20.353.776 μετοχών κυριότητας της στην Trastor, δηλ. 10.176.888 μετοχές.
Το Δικαίωμα Επαναγοράς των Μετοχών όπως έχει ανακοινωθεί δύναται να ασκηθεί σε συγκεκριμένη τιμή επαναγοράς ανά μετοχή η οποία θα προκύψει με βάση τον ακόλουθο μηχανισμό:
€1,63 πλέον 3,3 λεπτά για κάθε έτος άσκησης δικαιώματος Μείον Μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου, και άλλες πληρωμές σε μετρητά ανά μετοχή που έλαβαν οι μέτοχοι της Trastor από την ημερομηνία μεταβίβασης των 20.353.776 μετοχών (23/3/2015) στην Τράπεζα Πειραιώς μέχρι την ενάσκηση του Δικαιώματος Επαναγοράς και Μείον αναλογία πληρωμών για ποσό έως 4,7 εκ. € που αφορά απαίτηση της Trastor από την Pasal.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν η αύξηση κεφαλαίου στην Trastor επιφέρει και μεταβολές στη συγκεκριμένη συμφωνία δεδομένης αλλαγής στον αριθμό των μετοχών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης