Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετοχές ξεχασμένες και πωλητές που μάταια προσπαθούν κάθε μέρα να ξεφορτωθούν τους τίτλους τους

Μετοχές ξεχασμένες και πωλητές που μάταια προσπαθούν κάθε μέρα να ξεφορτωθούν τους τίτλους τους
Δεκάδες μετοχές με εντολές πώλησης μόνο και απουσία εντολών αγοράς είναι καθημερινό φαινόμενο στο ελληνικό ταμπλό
Χωρίς αποτέλεσμα είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εντολές πώλησης που βάζουν καθημερινά επενδυτές σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών.
Εντολές που καθημερινά επαναλαμβάνονται αλλά δεν εκτελούνται και είναι ακριβώς ίδιου όγκου παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε πληθώρα εταιρειών.
Πρώτη και καλύτερη η προσπάθεια κάποιου επενδυτή να πουλήσει εδώ και αρκετό καιρό 14.880 μετοχές της Marak αρχικά στα 0,30 ευρώ και χθες στα 0,2390 ευρώ.
Μάταια όμως καθώς δεν υπάρχει εντολή αγοράς και δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος να πάρει έστω και μερικές από το συνολικό αριθμό που είναι προς πώληση.
Σημειώνεται πως η εταιρεία είναι στην κατηγορία προς διαγραφή, αλλά οι επενδυτές όπως φαίνεται την έχουν εδώ και μήνες διαγράψει αφού το 2016 δεν έχει κάνει ούτε μία πράξη, πλην του συγκεκριμένου επενδυτή που προσπαθεί να πουλήσει.
Περίπου 70 χιλ. τεμάχια στην Q&R προσπαθούσε να πουλήσει κάποιος χθες στα 0,3350 ευρώ.
Η μετοχή κατά διαστήματα κάνει όγκο αλλά όχι στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Από 28 Νοεμβρίου ο ημερήσιος όγκος δεν έχει ξεπεράσει τα 300 τεμάχια.
Στον Οίκο Σπύρου υπάρχουν καιρό εντολές πώλησης αλλά απουσιάζουν οι αγοραστές.
Χθες υπήρχε εντολή στα 0,63 ευρώ ύψους 30 χιλ. τεμαχίων περίπου.
Αξίζει να τονιστεί πως η εταιρεία μέσα στο 2016 έχει κάνει πράξη μόλις σε 3 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις συνολικού όγκου 1.240 τεμαχίων.
Τελευταία φορά έκανε πράξη στις 11 Μαρτίου.
Στη Moda Bagno υπάρχουν επίσης πωλητές.
Χθες στα 0,17 ευρώ υπήρχε εντολή 6 χιλ. τεμαχίων, αλλά η μετοχή έχει να κάνει πράξη από 22 Νοεμβρίου.
Στην Παπουτσάνης υπήρχε εντολή πώλησης 27 χιλ. τεμαχίων στα 0,1780 ευρώ (-4,30%) και η μετοχή είχε κάνει όγκο 1.500 τεμάχια.
Η μετοχή δεν κάνει σημαντικό όγκο αλλά συμμετέχει καθημερινά στις συνεδριάσεις πότε με μονοψήφιο αριθμό τεμαχίων και πότε με λίγες χιλιάδες.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της τιμής που έχουν οι μετοχές στο ταμπλό, συνήθως οι εντολές που υπάρχουν είναι ελάχιστης αξίας αλλά και πάλι επειδή τα θεμελιώδη στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι υποστηρικτικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
Και εκεί όμως που είναι ελλοχεύει ο κίνδυνος του εγκλωβισμού, δηλαδή να αγοράσει κάποιος μετοχές και να μην μπορεί στη συνέχεια να πουλήσει.
Περίπου 33 εισηγμένες χθες είχαν εντολή πώλησης και δεν υπήρχε εντολή αγοράς ενδοσυνεδριακά και μέχρι λίγο πριν το κλείσιμο ο αριθμός δεν είχε περιοριστεί, ενώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο αριθμός των εταιρειών που δεν είχαν εντολή αγοράς ήταν 40.
Ανάμεσα σε αυτές και μετοχές που δεν είχαν καθόλου εντολές.
Στον αντίποδα μόνο εντολή αγοράς είχαν περίπου 22 μετοχές.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης