Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι δικαστές απειλούν το deal Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου - Το Φεβρουάριο του 2017 λήγει η προθεσμία

Οι δικαστές απειλούν το deal Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου - Το Φεβρουάριο του 2017 λήγει η προθεσμία
Η καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης προκαλεί ανησυχία σε Σκλαβενίτη, Τράπεζες και προμηθευτές
Η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης της συμφωνίας συνδιαλλαγής για τη διάσωση της Μαρινόπουλος προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί η συμφωνία εκτός των προθεσμιών που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής.
Ειδικότερα η συμφωνία προβλέπει ότι μέχρι το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και σε αντίθετη περίπτωση η δέσμευση των εμπλεκόμενων μερών και κυρίως της Σκλαβενίτης παύει να ισχύει.
Η Σκλαβενίτης έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος ώστε η νέα εταιρία στην οποία θα περιέλθουν τα καταστήματα της Μαρινόπουλος να αρχίσει να λειτουργεί στα μέσα Δεκεμβρίου, εφ όσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.
Στα σχέδια της Σκλαβενίτης περιλαμβάνεται η άμεση λειτουργία του δικτύου που θα περιέλθει στον έλεγχό της καθώς και η ταχεία αποπληρωμή των προμηθευτών. Και αυτό διότι στο επιχειρηματικό της σχέδιο είναι να μην χαθεί ούτε μια ημέρα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα καθοριστικό στην επίτευξη των στόχων για τα έσοδα της νέας εταιρίας.
Ωστόσο, η ολιγωρία της δικαιοσύνης φαίνεται να δημιουργεί και έντονη ανησυχία στους προμηθευτές οι οποίοι στον οικονομικό προγραμματισμό τους έχουν συμπεριλάβει έσοδα εντός του Δεκεμβρίου αλλά και όσοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχουν έλθει σε επαφή με τις τράπεζες, προκειμένου να αναδιαρθρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να τελεσιδικήσει η συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε το bankingnews η Σκλαβενίτης έχει ήδη αρχίσει να ανακαινίζει καταστήματα της Μαρινόπουλος διαθέτοντας ποσό της τάξεως των 5 εκ Ευρώ, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της ενδιάμεσης φάσης ώστε να είναι έτοιμη να λειτουργήσει το δίκτυο αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου επί της διαδικασίας συνδιαλλαγής αλλά και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης