Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σύγκρουση (μετόχου) Μπόμπολα - (διοίκησης) Καλλιτσάντση στην Άκτωρ και το διαζύγιο

Σύγκρουση (μετόχου) Μπόμπολα - (διοίκησης) Καλλιτσάντση στην Άκτωρ και το διαζύγιο
Τα χαμένα έργα και τα claims από το εξωτερικό οδηγούν σε διαζύγιο τις δύο πλευρές
Διοικητική κρίση με πολλές προεκτάσεις έχει ξεσπάσει σύμφωνα με πληροφορίες στον όμιλο Άκτωρ με τον μέτοχο κ. Σάκη Καλλιτσάντση να βρίσκεται υπό πίεση καθώς η οικογένεια Μπόμπολα του χρεώνει ότι έχει προκύψει σωρεία προβλημάτων σε έργα που εκτελούνται εκτός Ελλάδος και ειδικά στη Μέση Ανατολή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη προκύψει claims (ενεργοποίηση ρητρών) ειδικά σε θέματα που αφορούν στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των έργων γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τον όμιλο όχι μόνο σε οικονομικές απώλειες αλλά και να του επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε επίπεδο αξιοπιστίας.
Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη υπάρχουν δυσκολίες στην ανάληψη νέων έργων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας γεγονός που παραδέχτηκε η διοίκηση του ομίλου στην τελευταία παρουσίαση που έκανε στους αναλυτές πριν από λίγες εβδομάδες.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η οικογένεια Μπόμπολα αναζητεί φόρμουλα τερματισμού της μαρκοχρόνιας σχέσης με τον κ. Καλλιτσάντση και ήδη έχουν συζητηθεί τρόποι που μπορεί να συμβεί αυτό όπως η μεταβίβαση ορισμένων δραστηριοτήτων που θα εισφερθούν σε μια εκ των εταιριών του ομίλου.
Κάτι τέτοιο όμως δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση και σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί χρόνος ενώ ένα διαζύγιο με τον Καλλιτσάντση λόγω της πολυδαίδαλης σχέσης που υπάρχει έχει και δυσκολίες αποτίμησης της αξίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών αξόνων κατά τους πρώτους μήνες του 2017 και της ταυτόχρονης έλλειψης χαρτοφυλακίου νέων έργων θα πρέπει να αναμένονται ευρείας έκτασης απολύσεις στον όμιλο Άκτωρ γεγονός που ήδη συζητείται και προκαλεί νευρική κρίση τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και του προσωπικού του ομίλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης