Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχονται ρυθμίσεις δανείων στους «κουρεμένους» προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Έρχονται ρυθμίσεις δανείων στους «κουρεμένους» προμηθευτές του Μαρινόπουλου
Δεκαπενταετή χαμηλότοκα δάνεια και αναχρηματοδοτήσεις προβλέπει το πλάνο των τραπεζών
Πακέτο ρυθμίσεων για τους προμηθευτές του ομίλου Μαρινόπουλου οι οποίοι υπέστησαν σημαντικές ζημίες από το κούρεμα της τάξεως του 50% που περιλαμβάνει η συμφωνία διάσωσης εφ όσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι προμηθευτές αναμένεται να λάβουν βαθιά ανάσα με την άμεση αποπληρωμή του 50% των απαιτήσεών τους ενώ όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο σχήμα τόσο πιο εύκολα θα εισέλθουν σε ομαλότερη πορεία καθώς θα διατηρήσουν τις πωλήσεις τους τροφοδοτώντας τα ράφια του νέου σχήματος όπου ο χρόνος αποπληρωμής υποχρεώσεων κινείται στα επίπεδα των 90 ημερών.
Οι τράπεζες σχεδιάζουν να δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση Μαρινόπουλου και με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εμπλακεί σε άλλου είδους συναλλαγές που τους έχουν δημιουργήσει προβλήματα, ιδιαίτερα χαμηλότοκα δάνεια και αναχρηματοδότηση υφιστάμενων με τη η διάρκειά τους να είναι έως και 15 χρόνια και με περίοδο χάριτος ώστε να υπάρχει ο χρόνος για να ανακάμψουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δάνεια αυτά δεν αφορούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες άλλωστε έχουν και τη δυνατότητα να ξεπεράσουν το πρόβλημα του κουρέματος με ευχέρεια λόγω και τη στήριξης των μητρικών εταιριών. Ουσιαστικά το ζήτημα που δημιουργείται δεν ξεπερνά σε μέγεθος κουρέματος τα επίπεδα των 200 εκ Ευρώ, μέγεθος το οποίο υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί χρηματοδοτικά από τις τράπεζες φυσικά προσαρμοσμένο στο πλαίσιο των επιπτώσεων που υπήρξαν ανά εταιρία από την κατάρρευση του ομίλου Μαρινόπουλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης