Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ταμπέλες Σκλαβενίτη στο δίκτυο Μαρινόπουλου πριν το τέλος του 2016 - Επενδύει επιπλέον 5 εκατ

Ταμπέλες Σκλαβενίτη στο δίκτυο Μαρινόπουλου πριν το τέλος του 2016 - Επενδύει επιπλέον 5 εκατ
Βάζει έξτρα 5 εκ ευρώ ο Σκλαβενίτης - Που ποντάρει για να πληρωθούν οι προμηθευτές το Δεκέμβριο
Ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες από χθες (7/11) η ανακαίνιση καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου από τον όμιλο Σκλαβενίτη και μάλιστα με ίδια οικονομικά μέσα της τάξεως των 5 εκ Ευρώ.
Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν περιλαμβάνεται στα όσα προβλέπει το σχέδιο ενδιάμεσης χρηματοδότησης του ομίλου. Στόχος του ομίλου Σκλαβενίτη είναι να τρέξει με ταχείς ρυθμούς τη διαδικασία ποντάροντας ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει εκδοθεί η απόφαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και η δικαστική απόφαση ώστε στα υφιστάμενα καταστήματα Μαρινόπουλου να μπορούν να ανέβουν ταμπέλες Σκλαβενίτη. Ταυτόχρονα επιδίωξη του ομίλου Σκλαβενίτη είναι να πληρωθούν οι προμηθευτές εντός του Δεκεμβρίου μετά το κούρεμα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη από την εφοδιαστική αλυσίδα με την οποία είχε ήδη πολύ καλές σχέσεις ο όμιλος.
Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν είναι άσχετη με την επιδίωξη να εκμεταλλευτεί το δικό του brand name και να πιάσει το νέο δίκτυο έσοδα έως το Μάρτιο του 2017 τέτοιου ύψους ώστε να είναι εφικτή η υπέρβαση του ελάχιστου ετήσιου ορίου των 800 εκ Ευρώ για το 2017.
Η πορεία των καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου άλλωστε θα κρίνει και το μέλλον της απόφασης εντός μεγάλου και ιδιαίτερα δύσκολου εγχειρήματος το οποίο εμπεριέχει κινδύνους αλλά φαίνεται να έχει συντηρητικούς στόχους.
Στόχους που βασίζονται στα κόστη του ομίλου Μαρινόπουλος ειδικά στο σκέλος των προμηθειών και τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την αγορά αλλά ήταν ιδιαίτερα φουσκωμένα γεγονός που σημαίνει ότι με χρηστή διαχείριση μπορούν να διαμορφωθούν σε λογικά επίπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως σε ότι αφορά στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι ρυθμοί εξέτασης του αιτήματος Σκλαβενίτη για τη συμφωνία με τη Μαρινόπουλος είναι γρήγοροι καθώς υπάρχει αντίληψη της αναγκαιότητας να υπάρξει γρήγορη απάντηση.
Οι ίδιες πηγές πάντως θεωρούν ότι είναι πιθανή η έκδοση θετικής απόφασης με δεσμεύσεις που θα αφορούν σε υποχρέωση του ομίλου Σκλαβενίτη να προχωρήσει σε κλείσιμο περιορισμένου αριθμού καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλος προκειμένου να μην προκύπτουν ζητήματα ανταγωνισμού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης