Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λιαρέλης (ANT1) για τηλεοπτικές άδειες: Είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε πίσω τα λεφτά μας

Λιαρέλης (ANT1) για τηλεοπτικές άδειες: Είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε πίσω τα λεφτά μας
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ
Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης, ο οποίος κατέθεσε σήμερα (20/10/2016) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Όπως τόνισε είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που αλλάξουν οι όροι που έγινε ο διαγωνισμός «θα πάρουμε τα χρήματα μας πίσω».
«Η νομοθεσία κάτω από την οποία έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν προβληματικό γι' αυτό και ο ΑΝΤ1 ΤV ΑΕ το έχει εκφράσει με προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Ο νόμος είναι νόμος και μπορεί dura lex sed lex -σκληρός νόμος αλλά νόμος- και ήταν για συγκεκριμένο περιεχόμενο και μια συγκεκριμένη διάρκεια.
Το ερώτημα ήταν εάν θα έπρεπε ή όχι να πάρουμε μέρος.
Για ένα καθαρό media group σαν τον ΑΝΤ1 αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε μέρος και το μέγεθος του ομίλου θεωρούμε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το τίμημα που δώσαμε.
Σε περίπτωση αλλαγής των όρων βέβαια είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Έτσι απλά» είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη.

Τα δάνεια του ΑΝΤ1

Εξάλλου, ο κ. Λιαρέλης ανέφερε ότι ο δανεισμός του ΑΝΤ1 φτάνει τα 161,576 εκατ. ευρώ με τη μορφή κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, συν 22,566 εκατ. ευρώ σε factoring και έχει εγγυητικές 17,8 εκατ. ευρώ από ξένες τράπεζες.
Το υπόλοιπο δανεισμού είναι 180 εκατ. ευρώ που απομένουν να αποπληρωθούν, από τα 195 εκατ. ευρώ συνολικά για τον όμιλο.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας είπε ότι η εταιρεία «το 2014 είχε 200 εκατ. ευρώ αρνητική καθαρή θέση».
«Αρνητική θέση 200 εκατ. δεν υπάρχει εκτός αν δεν προσμετρώνται τα στοιχεία του ενεργητικού.
Η καθαρή θέση του ΑΝΤ1 ήταν καθαρή.
Η λειτουργική κερδοφορία είναι θετική και καταγράφεται στους ισολογισμούς», απάντησε ο κ. Λιαρέλης αναφέροντας ότι το 2010 η καθαρή θέση του ΑΝΤ1 ήταν θετική κατά 24 εκατ. ευρώ και συνέχισε να είναι θετική, αν και μειούμενη, έως και το 2014 οπότε ήταν 7,2 εκατ. ευρώ θετική.
Από την πλευρά του, ο κ. Λάππας του επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ΤτΕ υπήρξε «αθέτηση προσυμφωνημένων όρων» (επιδείχθηκε ανοχή, εξαλείφθηκαν εγγυήσεις, άλλαξαν όροι, αφαιρέθηκε ο όρος για ενεχυρίαση 30% στις απαιτήσεις του ΑΝΤ1 από τους πελάτες του κ.α.).
«Το μέσο επιτόκιο που πετύχαμε τον Μάρτιο του 2015 με το κοινοπρακτικό δάνειο ήταν 11% με τα δάνεια να έχουν επιτόκιο περίπου 5%.
Το κοινοπρακτικό δάνειο ήταν αναχρηματοδότηση και δεν είχε ούτε ένα ευρώ επιπλέον.
Την ημέρα υπογραφής του δανείου πληρώσαμε 6.582.000 για τόκους, επομένως δεν έγινε κεφαλαιοποίηση τόκων.
Τα δάνεια θεωρούμε ότι είναι πλήρως εγγυημένα και εγγυοδοτημένα», απάντησε ο κ. Λιαρέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης