Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τρουλλινός (Κεφαλαιαγορά): Μετά τη Fourlis, άλλες δύο μεγάλες εταιρείες θα εκδώσουν εταιρικά ομόλογα έως τα Χριστούγεννα

Τρουλλινός (Κεφαλαιαγορά): Μετά τη Fourlis,  άλλες δύο μεγάλες εταιρείες θα εκδώσουν εταιρικά ομόλογα έως τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με τον κ. Τρουλλινό, υπάρχει θεσμικό κενό στο θέμα των μικροπιστώσεων (microfinance)
Την εκτίμηση ότι έως τα Χριστούγεννα άλλες δύο μεγάλες εταιρείες ενδέχεται να ακολουθήσουν τα «χνάρια» της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis και ν΄ αρχίσουν να εκδίδουν εταιρικά ομόλογα, διατύπωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Νικόλαος Τρουλλινός, μιλώντας από το βήμα του 1ου Thessaloniki Summit, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εταιρεία «Συμεών Τσομώκος ΑΕ».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε δε πως, μπορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει τον ρόλο του αυστηρού επόπτη της αγοράς, η νέα διοίκηση όμως έδωσε έμφαση και στο αναπτυξιακό κομμάτι: απελευθέρωσε τα επιτόκια στα ομόλογα και εισήγαγε τον θεσμό του crowd funding. Μάλιστα, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες δράσεις, ενώ θα μπορούν και οι ΙΚΕ (σσ: Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες) να εκδίδουν ομόλογα.
Σύμφωνα με τον κ. Τρουλλινό, υπάρχει θεσμικό κενό στο θέμα των μικροπιστώσεων (microfinance) και ειναι κρίμα που οι ελληνικές τράπεζες «δειλιάζουν και δεν παίρνουν την πρωτοβουλία να παίξουν τον ρόλο ατμομηχανής για την ενίσχυση των ΜΜΕ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης