Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Inform Λύκος: Βελτιωμένα ενοποιημένα π.φ. κέρδη στα 522 χιλ. ευρώ στο α' εξάμηνο 2016

Inform Λύκος: Βελτιωμένα ενοποιημένα π.φ. κέρδη στα 522 χιλ. ευρώ στο α' εξάμηνο 2016
Ο όμιλος Inform Λύκος ολοκλήρωσε στο α' εξάμηνο 2016 επενδύσεις συνολικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ψηφιακών εκτυπώσεων και λογισμικό
Αύξηση 2,7% κατέγραψαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Inform Λύκος στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, για να ανέλθουν σε 31,9 εκατ. ευρώ, έναντι 31,1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η βελτίωση των πωλήσεων του ομίλου αποτελεί συνέπεια της «απόκτησης νέων έργων κυρίως εκτύπωσης και αποστολής λογαριασμών στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών στη Ρουμανία, καθώς και έργων του Δημοσίου Τομέα στην Ελλάδα».
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν σε 3 εκατ. ευρώ - έναντι 2,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 - αυξημένα κατά 40,9% κυρίως λόγω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.
Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας εξαιρουμένων των ενδοεταιρικών συναλλαγών διαμορφώθηκαν στο σχεδόν αμετάβλητο επίπεδο των 16,3 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα, οι πωλήσεις της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου στη Ρουμανία βελτιώθηκαν σε 15,3 εκατ. ευρώ έναντι 14,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 4,8% λόγω απόκτησης νέων έργων κυρίως εκτύπωσης και αποστολής λογαριασμών στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, όλα τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας του ομίλου Inform Λύκος παρουσιάζονται βελτιωμένα, ως ακολούθως:

- Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου, αυξήθηκαν κατά € 0,9 εκατ. ή κατά 41% και ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
- Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 0,8 εκατ. ευρώ ή κατά 258% για να βελτιωθούν σε 1,1 εκατ. ευρώ.
- Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του ομίλου ανήλθαν σε 522 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 241 χιλ.ευρώ στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2015.
- Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) του ομίλου ανήλθαν σε 344 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 158 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Οι ενοποιημένες λειτουργικές ταμειακές ροές στο πρώτο εξάμηνο του 2016 παρουσιάζονται οριακά αρνητικές στα -0,2 εκατ. ευρώ, έναντι -0,5 εκατ. στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2015, κυρίως λόγω των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης για αγορά αποθεμάτων.
Ο δανεισμός σε ενοποιημένο επίπεδο αυξήθηκε στα 15,6 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου του 2016, έναντι 14,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, αυξημένος κατά 0,8 εκατ. ευρώ λόγω των νέων επενδύσεων τις οποίες ολοκλήρωσε ο Όμιλος κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, ο όμιλος, σταθερά προσηλωμένος στη στρατηγική του για ενίσχυση της θέσης του στους κλάδους που δραστηριοποιείται, ολοκλήρωσε στο πρώτο εξάμηνο επενδύσεις συνολικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ψηφιακών εκτυπώσεων και λογισμικό.
Ως αποτέλεσμα, είναι πλεόν σε θέση να προσφέρει τη δυνατότητα της άμεσης, εξατομικευμένης και διαδραστικής πληροφόρησης, με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις για αποτελεσματικότερη επικοινωνία, με προϊόντα όπως Dynamic Statements, Cloud Printing, e-Invoicing.
Το 2015 ο Όμιλος πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 130 εκατομμυρίων ευρώ και EBITDA 13 εκατ.ευρώ, απασχολώντας συνολικά περίπου 900 εργαζομένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης