Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γεμίζουν τα ράφια της Μαρινόπουλος - Νέα ημερομηνία εκδίκασης θα ζητήσει η εταιρεία

Γεμίζουν τα ράφια της Μαρινόπουλος - Νέα ημερομηνία εκδίκασης θα ζητήσει η εταιρεία
Τα καταστημάτων που επιλέχθηκαν να ανατροφοδοτηθούν έδωσαν ικανοποίηση στους εργαζόμενους
Περίπου 30 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή, καθώς τα άδεια ράφια των γεμίζουν εκ νέου με προϊόντα μετά από τρεις μήνες..
Τα καταστημάτων που επιλέχθηκαν να ανατροφοδοτηθούν έδωσαν ικανοποίηση στους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν στην πράξη ότι η συμφωνία αναχρηματοδότησης υλοποιείται σταδιακά.
Με βάση τον προγραμματισμό της διοίκησης, προβλέπεται ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να είναι γεμάτα τα ράφια του σούπερ μάρκετ.
Σε πρώτη προτεραιότητα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων είναι αυτά έκαναν ημερήσιους τζίρους εκατομμυρίων, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να μην εκμεταλλευθεί περαιτέρω το κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας των αρνητικών εξελίξεων των προηγούμενων μηνών.
Τα καταστήματα πρέπει να είναι σε πλήρη λειτουργία για να ενταχθούν στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, η οποία να σημειωθεί αναμένεται να είναι έτοιμη προς τα τέλη Νοεμβρίου.
Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας της «Μαρινόπουλος» με τον όμιλο Σκλαβενίτη είναι η Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο νομικός εκπρόσωπος της Μαρινόπουλος θα ζητήσει από το Πρωτοδικείο της Αθήνας νέα ημερομηνία εκδίκαση της υπόθεσης, διότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας θα προσκομίσει την ενδιάμεση συμφωνία ( MoU).
Η πιο πιθανή ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης με τα νέα στοιχεία θα είναι Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και το Δικαστήριο και στην ουσία θα επικυρώσει τη συμφωνία, με την προϋπόθεση το 60% των πιστωτών να αποδεχθεί τη συμφωνία..
Έτσι, θα υλοποιηθεί στην πράξη και για πρώτη φορά η μεγαλύτερη διάσωση εταιρείας επί ελληνικού εδάφους καθώς τα χρέη ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.
Θα γίνει ρύθμιση χρεών της Μαρινόπουλος με την εφορία και το ΙΚΑ οι οποίοι θα αποδεχθούν τη διαγραφή των προστίμων και την εξόφληση του χρέους σε 250 δόσεις.
Με την ίδια απόφαση θα κουρεύονται οι οφειλές των προμηθευτών σε ποσοστό σε 40% όταν το χρέος είναι υψηλότερο των100.000 ευρώ.
Με την ένταξη της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106β αλλάζει το νομικό περιβάλλον για τα επιχειρηματικά δάνεια σύμφωνα με νομικούς κύκλους.
Ωστόσο, η ενδιάμεση συμφωνία προβλέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 διότι σε άλλη περίπτωση θα υπαναχωρήσει ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης