Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

IBG: Διατηρείται η σύσταση «buy» για την Fourlis – Αυξάνεται στα 5,5 ευρώ η τιμή-στόχος

IBG: Διατηρείται η σύσταση «buy» για την Fourlis – Αυξάνεται στα 5,5 ευρώ η τιμή-στόχος
Η IBG επικαλείται για την απόφαση της τα ισχυρά αποτελέσματα της εταιρείας το α΄ 6μηνο του τρέχοντος έτους
Στη διατήρηση της σύστασης «buy» για την Fourlis Holdings προχώρησε η IBG Research, αυξάνοντας παράλληλα κατά 10% την τιμή-στόχο, στα 5,5 ευρώ (από 5 ευρώ).
Η IBG επικαλείται για την απόφαση της τα ισχυρά αποτελέσματα της εταιρείας το α΄ 6μηνο του τρέχοντος έτους, τα οποία έδειξαν μία δυναμική δραστηριότητα στις αγορές του εξωτερικού αλλά και στο εσωτερικό.
Επίσης, τονίζει πως η μετοχή παραμένει σε ελκυστική τιμή, καθώς το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα φτάνει ακόμα και το 49%, οπότε συστήνει «buy».
Σε ό,τι αφορά το β' 3μηνο του 2016, η Fourlis παρουσίασε αύξηση των εσόδων κατά 8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 102 εκατ. ευρώ.
Το παραπάνω ποσό είναι και κατά 4% υψηλότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις της IBG, ακόμα και αν υπήρξαν ζημίες από την αποτίμηση της μετοχικής επένδυσης στην Τράπεζα Πειραιώς.
Τα EBITDA εκτοξεύτηκαν κατά 50% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 8,9 εκατ. ευρώ, όταν οι εκτιμήσεις της IBG ήταν 6,6 εκατ.
Τέλος, οι καθαρές ζημιές ανήλθαν στα 0,1 εκατ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, έναντι 1,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Αν εξαιρεθεί η απομείωση των 1,4 εκατ. ευρώ, οι καθαρές ζημίες του ομίλου διαμορφώνονται στα 1,9 εκατ. το α΄ 6μηνο του 2016.
Σχετικά με τις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2016, η IBG εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτική για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου η οποία αντιπροσωπεύει και το 60% των συνολικών πωλήσεων, καθώς αναμένεται να υπάρξει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των καταναλωτών από τα δημοσιονομικά μέτρα.
Ο στόχος για τα EBITDA στο σύνολο του 2016 αυξήθηκε κατά 7%, στα 40 εκατ. ευρώ, με τον αντίστοιχο ποσοστό για τα έσοδα να φτάνει το 4,7% (IKEA: +6.5%, Intersport: +5.3%).
Τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του 2016 θα φτάσουν τα 7,7 εκατ. ευρώ, έναντι 5,1 εκατ. που προέβλεπε αρχικά η IBG.
Μάλιστα, για τα EBITDA προβλέπεται αύξηση 15% και το 2017, στα 46 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία παραμένει ανθεκτική στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ενώ τα καθαρα΄κέρδη θα ανέλθουν στα 12 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης