Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το απόγευμα 1/9 ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών - Μαξίμου: Βάζουμε επιτέλους κανόνες

Το απόγευμα 1/9 ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών - Μαξίμου: Βάζουμε επιτέλους κανόνες
Προβληματισμός επικρατεί για το επόμενο βήμα που αφορά την αδειοδότηση καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου
Σήμερα (1/9) το απόγευμα ακόμα και πολύ αργά το βράδυ, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ακόμα και όταν κλείσει η διαδικασία δημοπράτησης, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίωρο για να διαβάσουν και να αποδεχτούν να υπογράψουν οι συμμετέχοντες το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αλλά και τα πρακτικά.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως η πρώτη άδεια «κλείδωσε» το απόγευμα της Τρίτης, η δεύτερη τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τη συγκεκριμένη άδεια να καθυστερεί λόγω των πολλών προσφορών από τους συμμετέχοντες.
Ακολούθησε η τρίτη άδεια, με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτή την ώρα η δημοπράτηση βρίσκεται στη φάση της τέταρτης άδειας.
Όλα δείχνουν πως το τίμημα για την απόκτηση της άδειας έχει ξεκινήσει ξεπεράσει τις αρχικές της κυβέρνησης, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως όλα βαίνουν ομαλά και πως οι όροι ήταν γνωστοί σε όλους, με τη διαδικασία να είναι απολύτως στεγανή και αδιάβλητη.
Ωστόσο, στο πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζουν καλά πως η επόμενη ημέρα της αδειοδότησης των τεσσάρων (4) καναλιών θα είναι δύσκολη, με τους χαμένους να επιτίθενται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «φίμωση» της ελευθεροτυπίας.
Η κυβέρνηση απαντά σε αυστηρό και κατηγορηματικό τόνο πως μπαίνει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής που συντηρούσε το πολιτικό σύστημα για 27 χρόνια και πως βάζει επιτέλους κανόνες, «σπάζοντας» το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ των τραπεζών, των ΜΜΕ και των κόμματων.
Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί για το επόμενο βήμα που αφορά την αδειοδότηση καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου.
Και αυτό γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα φόρμουλα τόσο για τον αριθμό των καναλιών όσο και για τρόπο με τον οποίο δεν θα προβάλλεται το ειδησεογραφικό περιεχόμενο.
Δηλαδή, αν ένας τηλεοπτικός σταθμός θεματικού περιεχόμενου επιλέξει στο πρόγραμμα του να εντάξει κοινωνικά talk show και εκπομπές λόγου, με σχολιασμό αλλά χωρίς προβολή επικαιρότητας, θα είναι δύσκολο να εξαιρεθούν.
Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να υπάρξει βροχή ενστάσεων και εμπλοκών σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό επιχείρημα τη διαφημιστική πίτα, καθώς πρέπει να διανεμηθεί πέρα από τα τέσσερα κανάλια γενικού περιεχόμενου και στα κανάλια που θα αποκτήσουν θεματική άδεια.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης