Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αγώνας... «ζωντανής κίνησης» της Apple, να προλάβει τη Google και τους ανταγωνιστές της και στην Ελλάδα

tags :
Αγώνας... «ζωντανής κίνησης» της Apple, να προλάβει τη Google και τους ανταγωνιστές της και στην Ελλάδα
Λανσάρει τη λειτουργία ζωντανής ενημέρωσης της κίνησης στους δρόμους
Ο αγώνας δρόμου που έχει ξεκινήσει η Apple προκειμένου να μην χάσει μερίδια αγοράς από τους ανταγωνιστές (κυρίως τη Samsung) σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται ότι ευνοεί τους κατόχους κινητών τηλεφώνων και στην Ελλάδα.
Και αυτό γιατί πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας η λειτουργία ζωντανής ενημέρωσης για την κίνηση στους δρόμους της Ελλάδας στους Apple Maps την οποία διαθέτει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Google μέσω κινητών τηλεφώνων Android (Samsung, LG κλπ).
Μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής χαρτών σε όλα τα iPhones τα οποία διαθέτουν λειτουργικό iOS 6 ή νεότερο, οι Έλληνες χρήστες μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους άλλων πόλεων.
Η υπηρεσία λαμβάνει ανώνυμες πληροφορίες από όλους τους χρήστες των Apple Maps, αναλύοντας την τοποθεσία τους μέσω GPS και έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα με την οποία αυτοί κινούνται σε συνδυασμό με πληροφορίες από ορισμένες κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, η Apple μπορεί να ενημερώσει τους άλλους χρήστες για τα επίπεδα της κίνησης στους δρόμους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία διατίθεται από την Apple σε 30 χώρες.
Την ίδια στιγμή οι χάρτες της Google πέρα από την κίνηση στους δρόμους παρέχουν σε πολύ περισσότερες πληροφορίες χρηστικού ενδιαφέροντος για τον κάτοχο της εφαρμογής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης