Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ερωτήματα δημιουργεί ο τρόπος με τον οποίο αγόρασε ίδιες μετοχές η Ελινόιλ

Ερωτήματα δημιουργεί ο τρόπος με τον οποίο αγόρασε ίδιες μετοχές η Ελινόιλ
Ουσιαστικά έκανε προσυμφωνημένη συναλλαγή όλον σχεδόν τον ημερήσιο όγκο και στο limit up
Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η πρόσφατη αγορά ιδίων μετοχών της Ελινόιλ, ωστόσο, ο τρόπος και ο όγκος της αγοράς δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.
Δεν πρέπει λογικά να υπάρχει άλλο τέτοιο ιστορικό στις αγορές ιδίων μετοχών των εταιρειών, όπου να αγοράζονται με μία εντολή, ένας πολύ μεγάλος αριθμός μετοχών που παραπέμπει σε προσυμφωνημένη συναλλαγή εντός κύκλου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε στις ότι την 25.7.2016 προέβη σε αγορά, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας Πήγασος,115.585 ίδιες μετοχές, με μέση τιμή κτήσης ανά μετοχή 0,878 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 101.483,63 ευρώ, σε εκτέλεση της από 25.6.2015 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.
Εκείνη την ημέρα ο συνολικός όγκος ήταν 115.615 τεμάχια, ήτοι ελάχιστες ακόμα μετοχές και συγκεκριμένα 30 άλλαξαν χέρια εκτός της αγοράς ιδίων.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η αγορά έγινε στα 0,8780 ευρώ με μία πράξη άρα δεν μιλάμε για μέση τιμή, αλλά για μία ενιαία τιμή και η μετοχή έκλεισε σε αυτήν την τιμή που σήμαινε άνοδο 9,75%.
Η συνηθισμένη πρακτική είναι να μπαίνουν εντολές αγοράς όχι στο limit up, αλλά σε μέρες που πιέζεται η μετοχή και πιο χαμηλά από τον πωλητή.
Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν έχει άλλες ανακοινώσεις αγοράς ιδίων μετοχών στο παρελθόν και από την ημέρα απόφασης της γενικής συνέλευσης, ενώ ο όγκος από την αρχή του έτους είναι στις 210 χιλ. τεμάχια περίπου, άρα σε μία μέρα με μία πράξη πήρε η εταιρεία τις μισές μετοχές που έχουν διακινηθεί όλο το 2016.
Τονίζεται τέλος ότι αυτή την ώρα η μετοχή είναι στο -9,45% και στα 0,7950 ευρώ με πωλητές, ενώ ο πρώτος και μοναδικός αγοραστής είναι στο -26%. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης