Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Προχωράμε τον εκσυγχρονισμό - Αναδείξαμε το πρόβλημα της εισπραξιμότητας

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Προχωράμε τον εκσυγχρονισμό - Αναδείξαμε το πρόβλημα της εισπραξιμότητας
«Αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα ενεργειακού σχεδιασμού, με τον προσδιορισμό του ρόλου και της σημασίας της λιγνιτικής παραγωγής και των ΑΠΕ», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ
Στην αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΗ ως Α.Ε. με εξάλειψη των δεσμών του Δημοσίου, στάθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γ.σ. της Επιχείρησης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η διοίκηση προχώρησε τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα ανέδειξε το μείζον πρόβλημα της εισπραξιμότητας.
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Παναγιωτάκη έχει ως εξής:
Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά πλούσια σε γεγονότα και καταστάσεις για την ΔΕΗ και τη χώρα.
Σ' ένα εξαιρετικά πολύπλοκο περιβάλλον η Επιχείρηση επιτέλεσε σημαντικό έργο, διαχειριζόμενη δύσκολες καταστάσεις, κάνοντας παράλληλα ορισμένα αξιόλογα βήματα εκσυγχρονισμού.
Επιβεβαιώσαμε το ρόλο μας ως παράγοντα σταθερότητας και συνέχειας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Θεωρώ κορυφαίας σημασίας ενέργεια την εισαγωγή και θέση σε λειτουργία του SAP, πολύτιμου εργαλείου, εκτός των άλλων, για τη διαχείριση της πελατείας μας, καθώς και την έναρξη της κατασκευής της «Πτολεμαΐδας V», μετά και την επίλυση σοβαρών συμβατικών ζητημάτων.
Η πολιτική που ακολουθήσαμε συνοψίζεται:
- Στην ανάδειξη με αποφασιστικότητα και τεκμηρίωση των πραγματικών προβλημάτων της αγοράς, τόσο της παραγωγής όσο και της προμήθειας, καθώς και των αιτίων που τα προκαλούν, με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία της αγοράς για το συμφέρον του τελικού καταναλωτή και της οικονομίας.
- Στην ανάδειξη της αναγκαιότητας ενεργειακού σχεδιασμού, με τον προσδιορισμό του ρόλου και της σημασίας της λιγνιτικής παραγωγής και των ΑΠΕ, με αποφασιστική αντιμετώπιση κάθε δογματικής ή μονόπλευρης θεώρησης των σχετικών ζητημάτων.
- Στην ανάδειξη του προβλήματος της εισπραξιμότητας, σε συνδυασμό με την προβολή του κοινωνικού προσώπου της Εταιρείας, καθώς και της αναγκαιότητας επαναπροσδιορισμού των σχέσεών της με τους πελάτες της.
- Στην προβολή των θέσεων και των προβλημάτων της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και στα διάφορα διεθνή φόρα.
- Στην αναγκαιότητα επέκτασης των δραστηριοτήτων της Εταιρείας σε άλλες αγορές προκειμένου να αντικαταστήσει τις εγχώριες απώλειες, λόγω των επιβληθέντων μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς.
- Στην αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΗ ως Α.Ε. με εξάλειψη των δεσμών του Δημοσίου.
- Στην αποκατάσταση, με αποφασιστικότητα, της πραγματικής εικόνας της Επιχείρησης, που διαστρεβλώνεται συστηματικά, υποβαθμίζοντας τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο. Πιστεύω ότι σε όλους αυτούς τους τομείς έγιναν από την πλευρά μας σημαντικές ενέργειες και αναλήφθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες.
Ωστόσο απέχουμε ακόμη πολύ από τη διαμόρφωση του βέλτιστου πλαισίου αγοράς και ακόμη της δημιουργίας όλων των προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της επιτυχούς επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης