Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα παράταιρα μεγέθη της Eurobrokers - Τι συμβαίνει με τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ.

tags :
Τα παράταιρα μεγέθη της Eurobrokers - Τι συμβαίνει με τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ.
Tα ερωτήματα για τον υπολογισμό των προμηθειών που εισπράττουν οι Διοικούντες και οι βασικός μέτοχος
Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στη εταιρία Eurobrokers σε σχέση με τις αμοιβές που λαμβάνουν τα μέλη του ΔΣ.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη «οι μέτοχοι αφού ενημερώθηκαν ότι δεν κατεβλήθησαν στα μέλη του Δ.Σ. κατά τη χρήση 2015 αμοιβές, παρότι είχε ληφθεί σχετική έγκριση από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 26/6/2015, προέγκριναν συνολικές αμοιβές στα μέλη του Δ.Σ., για τη χρήση 2016, καθαρού ποσού έως 300.000,00 €.
Επίσης, με την ίδια πλειοψηφία ενέκριναν προμήθειες καθαρού ποσού 558.966,33 € που κατεβλήθησαν για τη χρήση 2015 σε μέλη του Δ.Σ., τα οποία διατηρούν με την εταιρεία σχετική σύμβαση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».
Στις οικονομικές καταστάσεις του 2015 αναφέρεται ότι «κατά την διάρκεια της χρήσης δεν καταβλήθηκαν αμοιβές στα µέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ για ̟προμήθειες ̟παραγωγής ασφαλιστηρίων συμβολαίων καταβλήθηκαν συνολικά 681 χιλ.Ευρώ.»
Ωστόσο στον πίνακα που αναλύονται οι αμοιβές ΔΣ αναφέρονται τα 681 χιλιάδες Ευρώ ως αμοιβές ΔΣ και Διευθυντικών στελεχών.
Στο εννιάμηνο του 2015 οι εν λόγω αμοιβές διαμορφώνονται σε 591.000 Ευρώ.
Στο δωδεκάμηνο τα έσοδα ήταν 2,866 εκ Ευρώ ενώ στο εννιάμηνο 2,002 εκ Ευρώ.
Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο σε τζίρο 2 εκ Ευρώ οι προμήθειες να ανέρχονται στο 28,5% των εσόδων και τρεις μήνες μετά το ποσοστό προμηθειών επί των εσόδων να υποχωρεί στα 23,7% σε ετήσια βάση και σε τριμηναία (τέταρτο τρίμηνο) σε 10,41%..
Επισημαίνεται ότι φέτος προβλέπεται να καταβληθούν προμήθειες καθώς η ΓΣ ενέκρινε «Την ανανέωση των συμβάσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γεώργιο Κούμπα, Ουαλίντ Άβδο και Ευθυμία Κουτσοβασίλη.
Στο πλαίσιο των εν λόγω συμβάσεων, ο μεν κ. Γεώργιος Κούμπας, θα λαμβάνει από την Εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στους πελάτες της Εταιρείας, προμήθεια, η οποία καθορίζεται σε ποσοστό έως είκοσι τοις εκατό (20%) επί των προμηθειών που θα εισπράττει η εταιρεία από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς επίσης και αμοιβή, σε ποσοστό έως είκοσι τοις εκατό (20%) επί της εισπραττομένης από την Εταιρεία αμοιβής, για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στους πελάτες αυτής, με την έκδοση από μέρους του σχετικού παραστατικού.
Ομοίως, τόσο ο κ. Ουαλίντ Άβδος όσο και η κα. Ευθυμία Κουτσοβασίλη, θα λαμβάνουν από την Εταιρεία προμήθεια σε ποσοστό έως είκοσι τοις εκατό (20%) επί των προμηθειών που θα εισπράττει η Εταιρεία από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε συγκεκριμένους πελάτες της Εταιρείας, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην εν λόγω σύμβασή των με την Εταιρεία, καθώς επίσης και αμοιβή σε ποσοστό έως είκοσι τοις εκατό (20%) επί της εισπραττομένης από την Εταιρεία αμοιβής για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στους συγκεκριμένους πελάτες αυτής, με την έκδοση από μέρους των σχετικού παραστατικού».
Δηλαδή οι Διοικούντες θα εισπράξουν και προμήθειες και αμοιβές ΔΣ.
Την ίδια στιγμή η εταιρία στο τέλος του 2015 η εταιρία είχε ενοποιημένες ζημίες της τάξεως 1,082 εκ Ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια 4,584 εκ ευρώ και δανεισμό 11,1 εκ Ευρώ τον οποίο ρύθμισε.
Η Eurobrokers αποδίδει τις ζημίες στην επιβάρυνση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων πόσου 565 χιλ. ευρώ κυρίως από τους τόκους των δανειακών της υποχρεώσεων, καθώς και από ζημιές πώλησης και αναπροσαρμογής αξίας ακινήτων πόσου 410 χιλ. ευρώ.
Ωστόσο την ίδια στιγμή ενώ ο στενός πυρήνας του ΔΣ και οι βασικός μέτοχος εισέπραξαν περί το 25% των εσόδων της εταιρίας μάλλον αποτελεί λεπτομέρεια ειδικά όταν μια εταιρία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχει και μετόχους μειοψηφίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης