Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε ποια χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης βλέπουν οι traders να γίνεται «μάζεμα»

Σε ποια χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης βλέπουν οι traders να γίνεται «μάζεμα»
Συνήθης τακτική να πουλάνε στα χαμηλά ποιοτικές μετοχές της περιφέρειας για να ακολουθήσουν το ράλι στα βαριά χαρτιά
Προσεκτικά αλλά συστηματικά φαίνεται πως απορροφούν την προσφορά επενδυτές που γνωρίζουν περισσότερα σε συγκεκριμένες μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, εξέλιξη που έχει κινήσει το ενδιαφέρον traders που παρακολουθούν τίτλους αυτής της κατηγορίας.
Όπως σημειώνουν, αυτήν την περίοδο γίνονται ανακατατάξεις, με πολλούς παλιούς μεγάλους επενδυτές, να αποχωρούν και την προσφορά να απορροφά, μεθοδικά και στα χαμηλά ομάδα επενδυτών που συνήθως «κινεί τα νήματα» της εκάστοτε μετοχής στο ταμπλό.
Χθες το ενδιαφέρον στράφηκε στη μετοχή της Πλαστικά Θράκης, η οποία έκανε ασυνήθιστα υψηλό όγκο.
Η προσφορά μαζεύτηκε κάτω από τα 1,40 ευρώ και στη συνέχεια ακολούθησε πιο επιθετικό μάζεμα πάνω από τα 1,40 ευρώ.
Η μετοχή έκλεισε στα 1,42 ευρώ με υψηλό στα 1,47 ευρώ και συνολικό όγκο 134 χιλ. τεμαχίων.
Τέτοιο όγκο είχε να κάνει από τα μέσα Ιανουαρίου.
Όπως σημειώνουν, η μετοχή στο πρόσφατο παρελθόν έδειχνε πως δύσκολα κάποιος μπορεί να πάρει ή να δώσει αρκετά κομμάτια, και έως ένα βαθμό ίσχυε, αν εξετάσουμε προσεκτικά τον καθημερινό τζίρο.
Αυτό συμβαίνει σημειώνουν σε πολλές καλές μετοχές της περιφέρειας.
Οι μετοχές απαξιώνονται, οι επενδυτές πουλάνε, το έξυπνο χρήμα τις μαζεύει και μετά η μετοχή οδηγείται υψηλότερα και τότε αρχίζει να κάνει όγκο.
Στα χαμηλά λίγοι τις εμπιστεύονται, γι΄ αυτό και λίγοι καταφέρνουν να έχουν μεγάλες αποδόσεις στα χαρτοφυλάκιά τους.
Μάλιστα τέτοιες περιόδους βγαίνει περισσότερη προσφορά, καθώς οι επενδυτές βλέπουν το ράλι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και τη στασιμότητα στα μικρά και πουλάνε όσο-όσο για να προλάβουν το «πάρτι» στα βαριά χαρτιά.
Η Πλαστικά Θράκης δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα λόγω θεμελιωδών μεγεθών και από την κρίση των τελευταίων ετών έχει βγει αλώβητη, ενώ και οι μέτοχοι δεν είναι χαμένοι.
Μάζεμα βλέπουν οι traders και στην Profile, που επίσης διαθέτει καλά θεμελιώδη.
Χθες κατέγραψε σημαντική άνοδο με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της.
Στην Τεχνική Ολυμπιακή βλέπουν επίσης προσεκτικές αγορές.
Η εταιρεία σημειώνουν οι ίδιοι traders αποτιμάται στα 28 εκατ. ευρώ όταν το Athens Ledra αναμένεται να βγει στον πλειστηριασμό στα 48 εκατ. ευρώ και έχει μόλις 317 δωμάτια.
Η Τεχνική Ολυμπιακή, που ελέγχει το Porto Carras στη Χαλκιδική βρίσκεται σε συνολική έκταση 17 χιλ. στρεμμάτων, έχει μαρίνα, γκολφ, συνεδριακό κέντρο, τεράστια παραλία και περίπου 1.000 δωμάτια στα 3 συγκροτήματα.
Ανακύπτει εύλογα λοιπόν το ερώτημα: Πόσο αξίζει η Τεχνική Ολυμπιακή συγκριτικά;
Χθες, έκανε μικρό όγκο αλλά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και όταν βγαίνουν πωλητές, η προσφορά μαζεύεται με χαρακτηριστική ευκολία.
Τέλος, προσεκτικές κινήσεις εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, και στην ΓΕΒΚΑ, η οποία έκανε και αυτή χθες υψηλότερο όγκο από τον συνηθισμένο.
Η αποτίμηση στο ταμπλό δεν ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ, την ώρα που η καθαρή θέση είναι στα 22,9 εκατ. ευρώ και το 2015 είχε καθαρά κέρδη 657 χιλ. ευρώ μετά από τζίρο 23,6 εκατ. ευρώ.
Έχει περιορισμένες υποχρεώσεις και συνολικό δανεισμό κάτω από 4 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 1,25 εκατ. ευρώ.
Χθες έκλεισε με απώλειες 3,69% και στα 0,3650 ευρώ με όγκο 9 χιλ. τεμάχια ενώ συνήθως κάνει κάτω από 2.000 τεμάχια.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης