Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολλές μετοχές – Έτοιμες να διασπάσουν σημαντικές αντιστάσεις. Θα τα καταφέρουν;

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολλές μετοχές – Έτοιμες να διασπάσουν σημαντικές αντιστάσεις. Θα τα καταφέρουν;
Θα καταφέρει η κυβέρνηση να πετύχει με αποτέλεσμα να δούμε το break σε αρκετές μετοχές ή θα επιβεβαιωθεί η αντίσταση και πάλι
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η τεχνική εικόνα πολλών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης με αρκετές εξ αυτών να έχουν διασπάσει τον κινητό μέσο των 200 ημερών και να κοιτάνε υψηλότερα.
Εκεί όμως, λίγο πιο ψηλά δηλαδή, βρίσκεται μια κρίσιμη αντίσταση που αρκετές φορές στο παρελθόν δοκίμασαν χωρίς όμως επιτυχία, ήτοι δεν κατάφεραν να τη διασπάσουν και να κινηθούν ακόμη πιο ψηλά.
Με αυτήν την κρίσιμη αντίσταση είναι πλέον αντιμέτωπες αρκετές μετοχές, δένοντας έτσι όλο το story του ΧΑ.
Με άλλα λόγια αυτήν την ώρα, από τη μία στο ΧΑ ποντάρουν όσοι περιμένουν ότι μετά τη συμφωνία διαμορφώνεται ένα καλύτερο περιβάλλον για την οικονομία και τη χώρα συνολικά και άρα οι μετοχές θα κινηθούν υψηλότερα.
Αν συμβεί αυτό θα διασπαστεί η κρίσιμη αντίσταση και θα δώσει μεγάλη κίνηση επιβεβαιώνοντας όσους ποντάρουν, γιατί πιθανότατα θα βελτιωθούν και τα θεμελιώδη της οικονομίας, άρα θα δικαιολογείται η κίνηση.
Από την άλλη είναι αυτοί που ποντάρουν στην αδυναμία να διασπάσει την κρίσιμη αντίσταση και άρα θα γυρίσουν χαμηλότερα οι τίτλοι.
Είναι αυτοί που βλέπουν «ταβάνι» στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ βλέπουν ότι το νέο μνημόνιο δεν σώζει τη χώρα και τονίζουν πως σύντομα θα ξαναδούμε νέες διαπραγματεύσεις, νέα Eurogroup, νέα μέτρα κτλ.
Ο δείκτης FTSE 25, πάει να διασπάσει τις 180 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών, ο εκθετικός, ενώ στις 188 μονάδες περίπου βρίσκεται η αντίσταση που έχει επιβεβαιωθεί, τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ τον Οκτώβριο και τον Αύγουστο του ίδιου έτους είχε λειτουργήσει ως στήριξη.
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ κινείται από τον Μάρτιο του 2015 μεταξύ 1,05 ευρώ και 2 ευρώ.
Τα 2 ευρώ αποτελούν σημαντική αντίσταση, ενώ σημειώνεται πως έχει διασπάσει ανοδικά απλό και εκθετικό κινητό μέσο 200 ημερών.
Τις 200 μονάδες τις έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν και για την ακρίβεια μεταξύ 1,05 ευρώ και 2 ευρώ κινείται από τον Μάρτιο του 2015 και αυτή η μετοχή όπως και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.



Τα 4,24 ευρώ για τα ΕΛΠΕ είναι επίσης μια σημαντική αντίσταση και η διάσπασή της θα μπορούσε να δώσει σημαντική κίνηση, ενώ από εκεί διέρχεται και ο κινητός μέσος των 200 ημερών.



Εξίσου σημαντικά για την Τέρνα Ενεργειακή είναι τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Τα 2,95 ευρώ έχουν δοκιμαστεί και έχουν μαζί με τα 1,92 ευρώ έχουν δημιουργήσει ένα κανάλι εντός του οποίου γίνεται η κίνηση εδώ και πολλούς μήνες.
Σημειώνεται πως έχει διασπαστεί ο κρίσιμος κινητός μέσος των 200 ημερών εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.



Τέλος κρίσιμα είναι τα 4,65 ευρώ για την Lamda Development και μιας και βρίσκεται η εταιρεία ένα βήμα πριν λάβει το πράσινο φως για το Ελληνικό η διάσπαση θα είχε θετικό καταλύτη.
Αν από την άλλη αρχίσουν κωλυσιεργίες, η μη διάσπαση θα έχει αρνητική είδηση.
Μεταξύ 3,30 ευρώ και 4,65 ευρώ κινείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Θα μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει ώστε να δούμε διάσπαση και υψηλότερα επίπεδα ή θα βουλιάξουμε ξανά στην αμφιβολία και στην έλλειψη εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να δούμε οπισθοχώρηση στις τιμές των μετοχών;
Σημειώνεται πως οι παραπάνω μετοχές αποτελούν μερικά παραδείγματα.
Σε ανάλογα κρίσιμα επίπεδα είναι και άλλες μετοχές όπως η Folli Follie και ο ΟΤΕ.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης