Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο «δόκανο» του αμερικανικού ΣΔΟΕ (IRS) πιάστηκε η ΦΑΓΕ για 13,94 εκατ. ευρώ

Στο «δόκανο» του αμερικανικού ΣΔΟΕ (IRS) πιάστηκε η ΦΑΓΕ για 13,94 εκατ. ευρώ
Αναγκάστηκε σε συμβιβασμό και επέστρεψε 13,945 εκ στην FAGE USA
Στα «δίχτυα» του αμερικανικού ΣΔΟΕ (IRS) πιάστηκε η ΦΑΓΕ για τον τρόπο που τιμολογούσε τα δικαιώματα στην μητρική εταιρεία η αμερικανική θυγατρική της.
Η ελληνική εταιρεία προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω περιπέτειες αναγκάστηκε να έλθει σε συμβιβασμό τον περασμένο Φεβρουάριο του 2016.

Ειδικότερα με το συμβιβασμό που έγινε η εταιρεία μείωσε αναδρομικά τις δαπάνες για δικαιώματα που καταβάλλονταν από τη FAGE USA στη ΦΑΓΕ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2009 έως 25 Σεπτεμβρίου 2012 κατά 13,945 εκ ευρώ.
Το ποσό αυτό βάση σύμβασης που συνάφθηκε το 2016 έπρεπε να επιστραφεί στη FAGE USA από την εταιρεία ενώ καταχωρήθηκε στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης και αποπληρώθηκε και μάλιστα έντοκα τον περασμένο Μάρτιο του 2016.
Ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού με το IRS η ΦΑΓΕ είχε απαίτηση από τη μητρική της FAGE International το ποσό των 2,743 εκ ευρώ το οποίο καταχωρήθηκε στα αποτελέσματα χρήσης του 2016 και εισπράχθηκε το Μάρτιο του 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εν λόγω υπόθεση αναμένεται να έχει επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα της ΦΑΓΕ αλλά και στην καθαρή της θέση κατά το 2016.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης