Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο +12% η ΑΝΕΚ σήμερα και +70% από την αρχή του έτους με καύσιμο την πτώση του πετρελαίου, αλλά η μόχλευση παραμένει μεγάλη

tags :
Στο +12% η ΑΝΕΚ σήμερα και +70% από την αρχή του έτους με καύσιμο την πτώση του πετρελαίου, αλλά η μόχλευση παραμένει μεγάλη
Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 8,5 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 279 εκατ. ευρώ
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου από τα υψηλά των 100 δολαρίων ωφέλησε τις ναυτιλιακές εταιρείες που είδαν βελτίωση στους ισολογισμούς στη χρήση 2015.
Η διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα εκτιμάται από τους επενδυτές πως θα μπορέσει να βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση σε συνδυασμό με την αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Οι εισηγμένες βλέπουν άνοδο των τιμών στο ταμπλό, όπως για παράδειγμα η Attica Group που διαθέτει καλύτερο ισολογισμό από την ΑΝΕΚ και η τιμή έχει διπλασιαστεί από την αρχή του έτους.
Όμως και η ΑΝΕΚ ενισχύεται κατά 70% από την αρχή του έτους, και σήμερα καταγράφει άνοδο 12,5% και βρίσκεται στα 0,099 ευρώ.
Ωστόσο, θα χρειαστούν πολλές καλές χρήσεις ώστε να επιτευχθεί σημαντική βελτίωση στα θεμελιώδη.
Με καθαρή θέση αρνητική κατά 8,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 343 εκατ. ευρώ εκ των οποίων βραχυπρόθεσμες δανειακές 279 εκατ. ευρώ, το λιγότερο που χρειάζεται είναι μία καλή ένεση ρευστότητας.
Σημειώνεται πως το EBITDA ήταν θετικό κατά 29,6 εκατ. ευρώ το 2015 από 10,1 εκατ. ευρώ το 2014 και τα κέρδη ανήλθαν στις 960 χιλ. ευρώ από ζημιά 17,8 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης