Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η υπογραφή της πώλησης αυξάνει το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΛΠ – Στα 300 εκατ. ευρώ η αποτίμηση

tags :
Η υπογραφή της πώλησης αυξάνει το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΛΠ – Στα 300 εκατ. ευρώ η αποτίμηση
H επίσημη πώληση του Οργανισμού απομακρύνει τους όποιους φόβους υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί από δηλώσεις στελεχών αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ
Στα 301 εκατ. ευρώ έφτασε εκ νέου η αποτίμηση του ΟΛΠ μετά και την σημερινή άνοδο που καταγράφει η μετοχή.
Ο τίτλος βρίσκεται στα 12,05 ευρώ με άνοδο 5,33% και όγκο 18.000 τεμάχια σε μία συνεδρίαση που δεν έχει και πολλά να δείξει.
Ωστόσο, η επίσημη πώληση του Οργανισμού απομακρύνει τους όποιους φόβους υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί από δηλώσεις στελεχών αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θεωρούσαν ότι μπορούσαν να ακυρώσουν την πώληση.
Σημειώνεται πως η πώληση του 67% θα φέρει στα κρατικά ταμεία 386,5 εκατ. ευρώ (σημ. το 100% κάνει τώρα στο ΧΑ 301 εκατ. ευρώ), ενώ τα συνολικά οφέλη θα ξεπεράσουν το 1,5 δις. ευρώ.
Θα γίνουν 350 εκατ. ευρώ επενδύσεις στα επόμενα 10 έτη, ενώ υπάρχουν και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), αναμενόμενου συνολικού ύψους της τάξης των 410 εκατ. ευρώ.
Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2052.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης