Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκουρλέτης: Απαραίτητος ο συμβιβασμός για να προχωρήσει η μεγάλη επένδυση στις Σκουριές

Σκουρλέτης: Απαραίτητος ο συμβιβασμός για να προχωρήσει η μεγάλη επένδυση στις Σκουριές
Θα έβλεπα λοιπόν έναν συμβιβασμό που προϋποθέτει η μία πλευρά να μπορεί να αναγνωρίζει στην άλλη, ότι κάνει ένα βήμα πίσω, ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης για τις Σκουριές
Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, όσον αφορά την επένδυση της Ελληνικής Χρυσός στις Σκουριές και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Eldorado Gold.
"Η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή από την πρώτη ημέρα και στοχεύει στη διασφάλιση της νομιμότητας τους δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντοw, τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκερια συνέντευξης τύπου.
Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν βεβαίως και πολιτικά ζητήματα σε σχέση με την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της επένδυσης στις Σκουριές.
Μια τόσο μεγάλη επένδυση για να προσχωρήσει, πρέπει, πέραν των άλλων, να διασφαλίζει και την κοινωνική ειρήνη, υπογράμμισε.
«Πως μπορεί να προχωρήσει η επένδυση στις Σκουριές όταν είναι συμβιβασμένη με τον κοινωνικό διχασμό;
Θα έβλεπα λοιπόν έναν συμβιβασμό που προϋποθέτει η μία πλευρά να μπορεί να αναγνωρίζει στην άλλη, ότι κάνει ένα βήμα πίσω.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο μπορεί να συμβάλλει, αλλά δεν θα βάλει νερό στο κρασί του», τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης