Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέο στρατηγικό σχεδιασμό υιοθετεί ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, ενισχύοντας την εξωστρέφειά του

Νέο στρατηγικό σχεδιασμό υιοθετεί ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, ενισχύοντας την εξωστρέφειά του
Η απόφαση για πώληση της συμμετοχής της ΕΛΓΕΚΑ στη DIAKINISIS PORT CY εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού του ομίλου
Την υλοποίηση του νέου στρατηγικού σχεδιασμού της ανακοίνωσε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 η ΕΛΓΕΚΑ, που δραστηριοποιείται στους κλάδους logistics και τροφίμων από το 1974.
Κεντρική επιδίωξη της εταιρίας και βασικός στόχος της νέας στρατηγικής της είναι να εξακολουθήσει να αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο στην τροφοδοτική αλυσίδα «και με αυτό το όραμα θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το επίπεδο των εμπορικών υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της και να εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στους τελικούς καταναλωτές».
Ειδικότερα, βάσει του νέου στρατηγικού σχεδιασμού, στην προσεχή περίοδο ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ θα εστιάσει τη δράση του στους ακόλουθους τρεις βασικούς άξονες:
- Στον τομέα των τροφίμων, μέσω της δραστηριότητας που ιστορικά αναπτύσσει η ΕΛΓΕΚΑ
- Στα παραδοσιακά logistics στην Ελλάδα μέσω της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
- Στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς του και του αποτυπώματος του σε εξειδικευμένες (niche) αγορές, μέσω θυγατρικών με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Βιοτρός
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΓΕΚΑ προχωρά σε μια σειρά από πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της στρατηγικής της, στις οποίες εντάσσεται και η απόφαση για πώληση της συμμετοχής της στη DIAKINISIS PORT CY.
Όπως λέει η ΕΛΓΕΚΑ, «Η συγκεκριμένη εταιρεία, τα τελευταία χρόνια έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ΕΛΓΕΚΑ. Ωστόσο, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν η ΕΛΓΕΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει, μέσω της θυγατρικής της ELGEKA CY στην πώληση του μεριδίου που κατείχε στην DIAKINISIS PORT CY».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης