Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συγχώνευση με απορρόφηση της Τανοσίριαν αποφάσισε η Jumbo

tags :
Συγχώνευση με απορρόφηση της Τανοσίριαν αποφάσισε η Jumbo
Η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική απλοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Jumbo
Την συγχώνευση με απορρόφηση της Τανοσίριαν από τη Jumbo, απόφασισε το διοικητικό συμβούλιο.
Η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική απλοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Jumbo και θα προσδώσει περισσότερη διαφάνεια στη μετοχική της σύνθεση λαμβανομένων υπόψη του μεγέθους της Jumbo και του μεγάλου αριθμού των μετόχων της και ιδιαίτερα των Ελλήνων και αλλοδαπών θεσμικών επενδυτών, ενώ εντάσσεται και στην ήδη εκδηλωθείσα τάση της εταιρείας για μετεξέλιξη της σε έναν διεθνούς εμβέλειας όμιλο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ανώνυμη Εταιρία «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Jumbo) γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την 4/3/2016, τα διοικητικά συμβούλια της Jumbo και της μη εισηγμένης εταιρείας «ΤΑΝΟΣΙΡΙΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Τανοσίριαν), η οποία κατέχει ποσοστό 26,72% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Jumbo, αποφάσισαν τη συγχώνευσή τους με απορρόφηση της Τανοσίριαν από τη Jumbo, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69-77Α του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, όπως ισχύουν.
Σημειώνεται ότι η Τανοσίριαν δεν έχει παραγωγική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στις 4/3/2016 τα Διοικητικά Συμβούλια των ανωτέρω εταιρειών αποφάσισαν, μεταξύ άλλων:

1) την έναρξη της διαδικασίας για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Τανοσίριαν από τη Jumbo,

2) τη σύνταξη του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και των σχετικών εκθέσεων των διοικητικών συμβουλίων επί της συγχώνευσης,

3) τον ορισμό της 7/3/2016 ως ημερομηνίας ισολογισμού μετασχηματισμού,

4) την ανάθεση στoν Ορκωτό Ελεγκτή Γεώργιο Δεληγιάννη με ΑΜ ΣΟΕΛ 15791, μέλος της Ελεγκτικής Εταιρείας «Grant Thornton», σύνταξης έκθεσης για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Τανοσίριαν σύμφωνα με το άρθρο 3§2 του ν. 2166/1993

5) την ανάθεση στην ελεγκτική εταιρεία «PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε.» σύνταξης έκθεσης αποτίμησης των συγχωνευομένων εταιρειών σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3 του Κανονισμού του Χ.Α.

Η ολοκλήρωσή της σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τη λήψη εταιρικών αποφάσεων που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τη συγχώνευση καθώς και από την έγκριση της συγχώνευσης από τις αρμόδιες αρχές.
Η απορροφώσα εταιρεία δεσμεύεται να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο των σχετικών εργασιών και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την ισχύουσα εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης